Katusha verbindt zich aan vrouwenploeg Bigla

donderdag 31 oktober 2019 om 10:23
Katusha verbindt zich aan vrouwenploeg Bigla

foto: Cor Vos (archief)

Hoewel de mannenploeg van Katusha-Alpecin wordt overgenomen door Israel Cycling Academy, blijft de naam Katusha behouden in het peloton. Het kledingmerk Katusha Sports is in 2020 namelijk co-sponsor en kledingleverancier van de vrouwenploeg van Bigla. De ploeg gaat volgend jaar Bigla-Katusha heten.

Bigla-Katusha staat onder leiding van manager Thomas Campana. De Deense formatie ontbrak in de lijst met ploegen die vanaf 2020 op een Women’s WorldTour-licentie willen koersen. De opvallendste renster van de ploeg, kopvrouw Cecilie Uttrup Ludwig, vertrekt wel na dit seizoen. Zij gaat naar FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope.

Katusha: “We geloven in vrouwenwielrennen”
“Het is geweldig dat Katusha besloten heeft om aan te sluiten bij ons team”, zegt teammanager Campana. “Dit is duidelijk een tegen dat de sport en onze ploeg zich blijven ontwikkelen op het juiste pad. We zijn blij dat Katusha ons niet alleen kleding levert, maar ook de tweede naamgever wordt. Daarmee laten zij hun vertrouwen in de markt van het vrouwenwielrennen blijken.”

Alexis Schoeb is als CEO van Katusha Sports betrokken bij deze deal. “Wij wilden bij onze oprichting in 2016 het profwielrennen steunen en het standaard sponsormodel in deze sport veranderen. We hebben drie heel succesvolle jaren gehad bij de mannelijke WorldTour-ploeg en we zijn nu op een moment dat we klaar zijn om verder te kijken. We geloven in vrouwenwielrennen en zijn heel enthousiast om met dit project te beginnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.