‘Katusha vraagt geen WorldTour-licentie aan voor 2020’

woensdag 10 juli 2019 om 20:25
‘Katusha vraagt geen WorldTour-licentie aan voor 2020’

foto: Cor Vos

Update

De renners van Katusha Alpecin zijn door de ploegleiding geïnformeerd dat ze vrij zijn om volgend seizoen voor een andere ploeg te rijden. Volgens de Franse sportkrant L’Équipe heeft de formatie zich niet geregistreerd om volgend jaar tot de WorldTour te behoren.

De ploegleiding van Katusha Alpecin heeft de 23 renners dinsdagavond laten weten dat ze vrij zijn om volgend seizoen voor een andere ploeg te rijden. Het huidige management trekt aan het einde van het jaar de stekker uit de ploeg. De UCI ontving ook geen registratie van de ploeg om in 2020 deel uit te maken van de WorldTour.

Het wordt niet uitgesloten dat de naam Katusha of van cosponsor Alpecin opduikt bij een ander bestaand team. Bij het stoppen van Katusha zou samensmelting met Corendon-Circus tot de mogelijkheden behoren. Volgens L’Équipe benaderde ook Israel Cycling Academy al meerdere WorldTour-ploegen om mogelijk samen te gaan in 2020.

Update 20.25 uur

Volgens ploegbaas José Azevedo is aan de renners niet verteld dat ze mogen uitkijken naar een andere ploeg, maar wordt juist gewerkt aan het veiligstellen van de toekomst. Dat liet hij weten aan Cycling Weekly. “Het is niet waar. Er zijn veel geruchten en speculaties. We hebben mensen die werken aan de toekomst van onze ploeg. Als we echt nieuws hebben, zullen we dat meteen bekendmaken.”

“We hebben geen deadline en we werken aan onze toekomst. We hebben enkele mogelijkheden en alles ligt nog open.” De ploeg heeft momenteel amper tien renners onder contract voor 2020 en de Portugese ploegbaas erkent dat hij meer renners nodig heeft als de ploeg wil doorgaan in de WorldTour. “Eerst moeten we een beslissing nemen over de toekomst en dan gaan we aan het werk. We hebben een besluit nodig van de sponsors en momenteel werken we daar nog aan.”

Azevedo bevestigde dat co-sponsor Alpecin het team verlaat aan het einde van het seizoen. Het lijkt erop dat de geldschieter zich zal binden aan de ploeg van Mathieu van der Poel, Corendon-Circus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone