Keisse en Viviani winnen Zesdaagse van Gent na spannende strijd

zondag 18 november 2018 om 17:33
Keisse en Viviani winnen Zesdaagse van Gent na spannende strijd

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Iljo Keisse en Elia Viviani hebben de Zesdaagse van Gent op hun naam geschreven. Het duo van Deceuninck-Quick Step vocht een razend spannende strijd uit met Kenny De Ketele en Robbe Ghys, waardoor de beslissing pas viel in de allerlaatste sprint. Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst grepen het brons.

De slotdag van de Zesdaagse van Gent begon met twee ploegen – De Ketele/Ghys en Keisse/Viviani – op amper drie punten van elkaar. Deze duo’s zouden elkaar in de nevennummers blijven bekampen, maar ook het duo De Buyst/Van der Sande deed nog volop mee. Zij moesten nog alles uit de kast halen om de kaap van de 300 punten te ronden voorafgaand aan de laatste ploegkoers van liefst zestig minuten.

De Buyst en Van der Sande slaagden daar ook in, dankzij winst in de eerste dernyreeks, ploegafvalling en supersprint, en pakten zo een bonusronde. Maar intussen zaten ook de andere ploegen niet in. Keisse zette in zijn eentje de eerste puntenkoers én scratch op zijn naam, terwijl een sterke De Ketele scoorde in de tweede dernyreeks. Viviani kreeg intussen de mogelijkheid om zich wat te sparen.

De andere ploegen bleven op de slotdag achter met de kruimels. Jonas Rickaert – die kampt met een scheurtje in de nier – zette desondanks de tweede puntenkoers achter zijn naam. Yoeri Havik en Wim Stroetinga zorgden dan weer voor Nederlands succes in de 500 meter tijdrit, door specialisten Moreno De Pauw en Linsday De Vylder af te houden. Die laatsten namen later wel revanche bij de baanronde.

Beslissing in slotsprint
De laatste ploegkoers begon dus met drie koppels in dezelfde ronde, van wie Keisse en Viviani qua puntentotaal over de beste papieren beschikten. Vroeg in de ploegkoers zetten de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt zich plots naast de drie topkoppels, maar zij bekochten hun inspanning alsnog.

In de laatste vijftig ronden waren er nog vijf keer tien punten te verdienen. De Ketele en Ghys maakten hun achterstand helemaal goed, en kwamen vlak voor de slotsprint nog in dezelfde punten als Keisse en Viviani. Een onverwachtse aanval van Van der Sande en De Buyst, die een winstronde moesten nemen om met de zege aan de haal te gaan, ontregelde de debatten nog bijna, maar uiteindelijk waren het Keisse – voor de zevende keer – en Viviani – voor het eerst – die het Kuipke op zijn kop zetten.

flag-be Zesdaagse van Gent 2018
Eindstand
1. flag-it / flag-be Elia Viviani-Iljo Keisse – 382 punten
2. flag-be / flag-be Robbe Ghys-Kenny De Ketele – 374 punten
3. flag-be / flag-be Tosh Van der Sande-Jasper De Buyst – 348 punten
4. flag-de / flag-de Theo Reinhardt-Roger Kluge – 233 punten en 1 ronde
5. flag-nl / flag-nl Wim Stroetinga-Yoeri Havik – 255 punten en 2 rondes
6. flag-be / flag-be Jules Hesters-Otto Vergaerde – 202 punten en 7 rondes
7. flag-be / flag-be Moreno De Pauw-Lindsay De Vylder – 270 punten en 11 rondes
8. flag-it / flag-it Michele Scartezzini-Francesco Lamon – 108 punten en 26 rondes
9. flag-be / flag-be Stijn Steels-Jonas Rickaert – 128 punten en 29 rondes
10. flag-nl / flag-dk Roy Pieters-Jesper Mørkøv – 28 punten en 32 rondes
11. flag-be / flag-nl Fabio Van den Bossche-Nick Stöpler – 94 punten en 40 rondes
12. flag-be / flag-dk Gerben Thijssen-Marc Hester – 43 punten en 44 rondes

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair