Keisse: “Ik ben gelukkig, maar ook getekend”
maandag 2 november 2009 om 18:06

Keisse: “Ik ben gelukkig, maar ook getekend”

Iljo Keisse heeft voor het eerst gereageerd op de vrijspraak in de dopingszaak rond zijn persoon. Keisse kon zelf niet aanwezig zijn op de zitting omdat hij momenteel de zesdaagse van Grenoble rijdt, maar Sporza heeft al met hem gesproken.

“Ik ben ongelooflijk gelukkig. Ik besef het wel, maar toch ook niet: het overvalt me eigenlijk. Ik had verwacht dat het weer zou uitgesteld worden of dat er nog verder onderzoek nodig zou zijn. Maar dat er nu een volledige vrijspraak is, is machtig. Ik ben blij dat het achter de rug is”, was zijn eerste reactie.

Keisse heeft altijd zijn onschuld staande gehouden, maar was de renner ook zeker van de vrijspraak? “Je bent nooit zeker, want de producten zaten natuurlijk in mijn lichaam. Maar ik wist dat ik niets misdaan had. Toen bleek hoe die producten in mijn lichaam zijn gekomen, twijfelde ik niet meer over de goede afloop.”

Terwijl de procedure liep, kon Keisse vanaf mei weer als elite zonder contract deelnemen aan wedstrijden. “Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, dat ik deze periode zo kon overbruggen. Want het was echt genoeg. Als ik niet had gekoerst was mijn carrière gewoon afgelopen, denk ik. Deze zaak heeft me als mens ook getekend. Ik zal dit de rest van mijn leven meedragen. Met de grond gelijkgemaakt worden door de pers, dat is pijnlijk”, aldus Keisse.

RIDE Magazine
Meest gelezen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.