Keizer vervanger Van Asbroeck in Tirreno
Gauthier Photo
maandag 9 maart 2015 om 15:51

Keizer vervanger Van Asbroeck in Tirreno

Nog een afmelding voor Tirreno-Adriatico. Tom Van Asbroeck zal woensdag niet van start gaan. De Belg kwam zondag hard ten val tijdens de slotrit van de Driedaagse van West-Vlaanderen en heeft last van zijn schouder en heup.

Tom Van Asbroeck wordt in de selectie van LottoNL-Jumbo vervangen door Martijn Keizer. Vorige week liet Robert Gesink weten Tirreno aan zich voorbij te laten gaan. Gesink verliet eerder dit seizoen de Ronde van Algarve wgens privé-omstandigheden. Vanwege diezelfde reden kiest hij er nu voor om de Tirreno links te laten liggen:

Selectie LottoNL-Jumbo voor Tirreno-Adriatico
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Laurens ten Dam
flag-nl Rick Flens
flag-nl Tom Leezer
flag-de Paul Martens
flag-be Sep Vanmarcke
flag-de Robert Wagner
flag-be Kevin De Weert

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2015 15:56
Hopelijk is een weekje rust voldoende en staat hij er terug tijdens de volgende Vlaamse wedstrijden. Toch knappe ereplaats behaald in Kuurne.
9 maart 2015 16:05
Hopelijk houdt nu ff om voor Jumbo want dit is eigenlijk al de zoveelste tegenvaller dit seizoen.
9 maart 2015 16:07
Off Topic: ai ai ai Boonen. Dat ziet er niet te best uit
9 maart 2015 17:09
Jumbo heeft het zwaar deze maanden. Snakken toch wel naar een overwinning zo langzamerhand
9 maart 2015 17:11
@rooie
Het gaat eigenlijk best goed met die ploeg... zowel in het openingsweekend als in Strade Bianche toch zeer prominent in beeld. Liever dat dan een zege in de Ronde van Turkmenistan, lijkt me.
9 maart 2015 17:14
@tendam: dan heb je het alleen over Vanmarcke.
Verder heb ik nog niet zo heel veel gezien (of ben ik het al weer vergeten omdat het niet zo indrukwekkend was ;-) ).
Maar we hebben nog een lange weg te gaan naar het einde van het seizoen!
9 maart 2015 17:16
@stelvio-fan
Ik kan me zomaar een proloog herinneren die Kelderman eigenlijk had moeten winnen. Verder reed hij ook niet onverdienstelijk.

Tuurlijk, de rest van de ploeg loopt niet echt als een trein, maar snakken naar een overwinning lijkt me overdreven. Dat is scorebordjournalistiek ;)
9 maart 2015 17:48
Er zijn jaren geweest dat deze ploeg tot milaan san remo bijna overal won, en daarna niets meer. Maar om het geheel te illustreren: er zijn niet zo heel veel winnaars-types bij Lotto-Jumbo... Hofland als sprinter, barry markus will ook niet echt doorzetten tom van asbroek ken ik niet goed genoeg maar kan wel sprinten.

Ze missen een echte sprinter voor de punten.

Wat de ploeg wel heeft is klassements renners, maar Ten Dam en Gesink gaan misschien dicht eindigen maar zullen nooit echt winnen (Gesink wellicht een etappe of quebec/montreal) Als het om het winnen van klassementen gaat moet het eigenlijk van Kelderman komen, maar die is nog een beetje groen en aan het bouwen naar de toekomst die we hem toedichten.

Dus: ja het is tendentieus om nu al over een gebrek aan zeges spreken maar als Van Marcke het niet doet weet ik niet wie het wel gaat doen. (uitschieter door opportunistisch rijden daargelaten) (verder prima ploeg wat betreft knechten enzo, maar bij Quickstep kan zowat iedere knecht ook zelf winnen(verschil in budget is groot))
9 maart 2015 18:14
Tja, het zijn eigenlijk maar drie echte toppers, daar bij Jumbo. Twee ervan (Kelderman & Vanmarcke) draaiden uitstekend maar Gesink kwakkelt. Dus echt slecht gaat het niet.
9 maart 2015 18:32
Die priveproblemen van Gesink duren nu toch al een ganse tijd. Weet niet wat er aan de hand is, maar dit weegt op zijn prestaties. Hopelijk komt dit rap in orde voor hem.
9 maart 2015 18:59
@erick hij is al weer in training, hij vond alleen dat hij in de tirreno niet kon leveren wat hij zou moeten.
9 maart 2015 19:17
Komt wel goed met deze ploeg. Zie Kelderman wel podium in P-N en een etappe winnen in T-A is zeker niet onmogelijk met een ontsnapping
9 maart 2015 19:25
Beide wellicht niet onmogelijk, maar zeer onwaarschijnlijk.
9 maart 2015 21:15
@knightbiker
Beetje opportunistisch om nu over het gemis van een 'echte' sprinter te spreken... Van Asbroeck werd in de laatste sprintkoers nog 4e, Hofland heeft ook wel wat in z'n mars.

Dat ze geen belangrijke rittenkoersen gaan winnen lijkt me waarschijnlijk, maar is ook niet onmogelijk met Kelderman en Gesink. Bovendien is het voor een low budget-ploeg al goed als je überhaupt kunt meedoen om een top-5.
10 maart 2015 10:12
Tom Van Asbroeck is een toptallent, daar heeft LottoNL een heel goede zaak gedaan die binnen te halen. Is zowat een type Boonen uit zijn jeugdjaren. Sprinter met aanvalslustige beentjes. Jammer dat pech hem uit de Tirreno houdt, het zou een mooie eerste echte test geweest zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.