Keizerin Vos sluit Ladies Tour of Norway af met derde ritzege

zondag 25 augustus 2019 om 15:23
Keizerin Vos sluit Ladies Tour of Norway af met derde ritzege

foto: Cor Vos

Marianne Vos heeft net als vorig jaar de Ladies Tour of Norway gewonnen. De 32-jarige renster van CCC-Liv was ook in de slotetappe een maatje te groot voor de concurrentie. De kopvrouw van CCC-Liv spurtte in finishplaats Halden Marta Bastianelli en Ilaria Sanguineti uit haar wiel.

Na twee indrukwekkende ritzeges had Marianne Vos vandaag haar derde opeenvolgende eindzege in de Ladies Tour of Norway voor het grijpen. Toch moest ze vandaag nog een keer alle zeilen bijzetten: de afsluitende rit was namelijk verre van eenvoudig, met een lange gravelstrook en enkele technische rondjes in en rond finishplaats Halden. Het verschil tussen leidster Vos en haar grootste uitdager Coryn Rivera: negentien seconden.

Razendsnelle start 
Na ruim één uur koers konden we nog altijd spreken van een gegroepeerd peloton: zo hoog lag het tempo in de eerste vijftig kilometer. Hier wist Soraya Paladin optimaal van de profiteren. De Italiaanse kwam als eerste boven op de beklimming van Daftö, waardoor ze nog maar eens goede zaken deed in de strijd om de bergtrui. Waar Paladin punten wist te sprokkelen voor een regelmatigheidsklassement, kreeg Vos af te rekenen met materiaalpech.

De kopvrouw van CCC-Liv maakte zich echter geen zorgen, aangezien het nog bijzonder ver (lees: 105 kilometer) was tot de finish. De 32-jarige Vos wist niet veel later weer aan te sluiten in het peloton, waar het nog altijd onrustig was, tot Diana Peñuela (gisteren ook al in de aanval), Mavi Garcia en Silvia Pollicini enige ruimte kregen. Het peloton liet begaan, waardoor de drie koploopsters een maximale voorsprong kregen van goed twee minuten.

Vos pakt haar derde ritzege na majestueuze sprint 
Maar uitzicht op de ritzege hadden Peñuela, Garcia en Pollicini nooit, aangezien Parkhotel Valkenburg op kop reed voor Lorena Wiebes. De Nederlands kampioene – winnares van de openingsetappe – wilde een sprint in de straten van Halden. De 20-jarige Wiebes kreeg haar zin, alleen kwam ze zelf niet verder dan de negende plaats. De winst ging andermaal naar Vos, die de Italianen Bastianelli en Sanguineti op meerdere fietslengtes wist te sprinten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair