Kelderman baalt: “Valpartij heeft meer impact gehad dan gedacht”
Foto: Sirotti
zaterdag 13 juni 2015 om 19:26

Kelderman baalt: “Valpartij heeft meer impact gehad dan gedacht”

Wilco Kelderman zakte vandaag door het ijs in het Critérium du Dauphiné. De Nederlander verloor meer dan twintig minuten in de koninginnenrit. “Ik heb gewoon geprobeerd om volle bak te rijden”, zegt hij op de website van LottoNL-Jumbo. “Maar toen ik eenmaal gelost werd, heb ik het laten lopen.”

“Ik denk dat de valpartij van eerder deze week toch meer impact heeft gehad dan ik in eerste instantie dacht. Ik had de afgelopen dagen het gevoel dat ik elke dag wat beter werd, maar gisteren voelde vooral mijn linkerbeen toch erg gespannen aan. Dat gevoel was vanochtend nog niet weg. Daar baal ik van. De Dauphiné is een belangrijke koers en dan wil je gewoon zo goed mogelijk zijn. Dan is het heel jammer dat het zo loopt.”

“Ik heb na m’n valpartij denk ik een tijdje scheef op mijn fiets gezeten”, vervolgt Kelderman. “Daardoor trap je meer met één been en heb ik nu last van spanning aan mijn linkerkant. Die spanning was vandaag zo sterk dat ik geen kracht meer kon zetten. Daardoor heb ik een dagje rustiger aan moeten doen. Misschien gaat het morgen beter, dan ga ik in de aanval.”

Ploegleider Merijn Zeeman blijft optimistisch. “Wilco is op de goede weg. Dat heeft hij gisteren laten zien. Hij is in opbouw, maar vandaag speelde zijn valpartij van eerder deze week op. Dat hadden we niet verwacht, dus de osteopaat gaat hem vanavond weer goed behandelen. Morgen is er opnieuw een dag met een interessant profiel. Dan gaan we er weer alles aan doen om een goed resultaat te behalen.”

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2015 19:29
Logisch verhaal, komt wel goed
13 juni 2015 19:31
@deux-vitesse
Helemaal mee eens.
13 juni 2015 19:32
Hij denkt vast: wat Nibali kan, kan ik beter.
13 juni 2015 19:34
Scheef op een fiets zitten is dus onverstandig. Of een osteopaat echt nodig is? Dat zou een fysiotherapeut/verzorger toch ook moeten kunnen.
13 juni 2015 19:35
Erg jammer. Maar er is dus een goede verklaring: dat scheelt in het verwerkingsproces van de teleurgestelde supporter.
13 juni 2015 19:44
"Morgen is er opnieuw een dag met een interessant profiel. Dan gaan we er weer alles aan doen om een goed resultaat te behalen.”

Emmmmmmm, was 'Natuurlijk verwachten we door deze blessure geen wonderen van Wilco, morgen herstellen en zorgen dat het alleen maar mee kan vallen" niet handiger geweest? Zo nu en dan lijken die persverklaringen van Jumbo wel van een positivo-hardeschijf te komen.
13 juni 2015 19:49
Ah dus dat was de reden dat hij betrekkelijk vroeg moest lossen. Hopen dat het probleem snel opgelost is en hij er in de Tour geen last meer van heeft. Eigenlijk is het ook niet gek dat je na een valpartij her en der last hebt. Je knalt met een rotklap tegen het asfalt en daar knap je in de regel niet van op.
13 juni 2015 19:50
@rv
Bovenal we zijn op de goede weg, nu nog bergop, zelfs een bandje straalt meer dynamiek uit.
Misschien had ook de osteopaat beter eerder ingegrepen ipv een week scheef te gaan zitten. Vond de muppets leuker.
13 juni 2015 19:52
Heb wel vertrouwen in Kelderman, maar toch. Er is altijd wel wat met de Nederlanders de laatste tijd. Mollema (rug). Kelderman dus nu weer. Ten Dam een tijd niets geweest. Gesink eigenlijk ook, maar familie gaat uiteraard voor. Kruiswijk gelukkig deze keer goed, maar dat heeft ook lang geduurd. Slagter en Boom gaan ook niet echt lekker. En voor de rest is het toch dunnetjes. Nu maar hopen dat Tom Dumoulin niets overkomt.
13 juni 2015 19:52
Idd.. morgen gewoon een beetje meepeddelen en zien waar je uitkomt. Niets forceren want het klassement is toch al naar de vaantjes.
13 juni 2015 19:56
Jan Blokland..
Boom heeft toch een mooi voorjaar gereden. Weliswaar geen overwinning, maar het kan vele malen slechter. En we zijn natuurlijk ook gefocused op de prestaties van de Nederlanders, dus elke tegenslag valt meer op dan die van een buitenlandse renner. denk ik.
13 juni 2015 19:58
En dan is Bram Tankink ook nog onderuit gegaan in een afdaling vandaag
13 juni 2015 20:06
Heel veel vertrouwen wekt het rijden van Kelderman nog niet, maar het tempert in elk geval de hooggespannen verwachtingen bij veel Nederlandse fans. Dat maakt de druk straks in de Tour wat minder.
13 juni 2015 20:06
@pirazzi kan jij dat achter je beeldscherm inschatten?
13 juni 2015 20:10
De osteopaten krijgen nog druk. Alle nederlandse kopmannen onder behandeling
13 juni 2015 20:11
Hahahahaha wat een lariekoek. Contador valt hard en fietst hard. Excuses excuses excuses zoeken. Wat er echt aan scheelt weten alleen insiders...
13 juni 2015 20:20
En jij bent natuurlijk een insider hè Grocery. Wat een topper ben jij.
13 juni 2015 20:23
@grocery
Jou pist is lariekoek bedoel je wie zegt dat die geen last heeft van ze been?? Is toch best mogelijk na een valpartij ofniet?? En contador doet toch alles op de dope dat weet we allemaal want als je het 1x doe, ga je een 2e x ook niet twijfelen
13 juni 2015 20:26
@grocery,

Iedere valpartij heeft andere gevolgen. Rug, het en/of been heeft heel veel gevolgen voor een prestatie. Ik kan de valpartij van de een niet vergelijken met de gevolgen van een valpartij van een ander. Maar ik ben dan ook geen helderziende! P.s. Uit jouw reactie kan ik alleen maar concluderen dat jij of niet fiets of nooit met het gevolg van een valpartij te maken hebt gehad.
Jij zou wel anders praten als je enige ervaring op dit gebied zou hebben. Maar zoals ik al zij, dit betwijfel ik!!!!
13 juni 2015 20:27
Hahahahaha, wat kan Grocery toch leuk om de hoek komen.
13 juni 2015 20:34
Ik denk dat Grocery wel een punt heeft. We presteren al jaren niets meer in grote rondes.
Met 1 been fietsen, en scheef op de fiets zitten betekend toch gewoon de rest gebruikt doping en zonder kun je niet winnen in vaktermen!! Gewoon ophouden met het verdedigen van onze NL-se wielrenners die al jaren ondermaats presteren waaraan het dan ook licht!
13 juni 2015 20:40
Ze durven allemaal hun mond niet open te doen over wat er speelt. Bang dat ze nooit meer ergens aan de bak komen en geen plan B hebben in hun leven. Begrijpelijk maar zeer kwalijk!! Begrijp me niet verkeerd maar ik denk dat het dopinggebruik onder Cookson op dit moment weer tot ongekende hoogte gestegen is. Tour van 2013 was 'vrij schoon' daarna is het hard achteruit gegaan weer!!
13 juni 2015 20:43
En denken jullie maar niet dat Tom
Dumoulin ook maar enige kans heeft op geel in Utrecht keep on dreaming guys. Daar komen de echt geprepareerde mannen bovendrijven..
13 juni 2015 20:57
De Tour komt er weer aan, en er wordt weer een blik roeptoeters opengetrokken op deze site. Waaraan het dan ook licht (sic).
13 juni 2015 21:00
Tja volgens mij is Kelderman ook als ie niet geblesseerd is geen topklimmer. Meer geschikt voor middengebergte en heuvels, een soort Valverde maar dan geen klimmer. En een stuk minder natuurlijk

Om te reageren moet je ingelogd zijn.