Kelderman en Martens leiden LottoNL-Jumbo in Waalse Pijl, rentree Ten Dam en Gesink

dinsdag 21 april 2015 om 08:55
Kelderman en Martens leiden LottoNL-Jumbo in Waalse Pijl, rentree Ten Dam en Gesink

Wilco Kelderman in de Amstel Gold Race - Foto: Sirotti

Wilco Kelderman en Paul Martens zijn door LottoNL-Jumbo aangewezen als kopmannen voor de Waalse Pijl. Het tweetal heeft in Huy het gezelschap van twee renners die hun rentree maken in het peloton: Laurens ten Dam en Robert Gesink.

Gesink reed dit jaar alleen nog maar in de Ronde van de Algarve. Door privéproblemen, ziekte en blessures kwam de renner uit Varsseveld nog niet vaker in actie. Ten Dam viel vorige maand in de Ronde van Catalonië en brak daarbij vier ribben.

Kelderman
Kelderman komt met een goed gevoel uit de Amstel Gold Race. “Het ging beter dan verwacht”, zegt de 24-jarige renner in een persbericht. “Ik voelde me heel goed in de finale en kon zelfs aanvallen. Daar word ik alleen maar sterker van.”

De jongeling hoopt morgen een mooie uitslag te kunnen rijden. “Met het oog op de Tour de France-etappe die over de Muur gaat is het ook zeer handig om de Waalse Pijl te rijden. Ik heb de klim al een paar keer verkend, maar in een koers is het toch altijd anders.”

Weg omhoog
Ploegleider Merijn Zeeman hoopt ook dat zijn team de weg omhoog heeft ingezet na een tot nu toe teleurstellend verlopen voorjaar. “Zondag heb ik tijdens de Amstel Gold Race bemoedigende dingen gezien. We hebben attractief gekoerst.” Toch blijft hij kritisch. “Het gaat echter om de resultaten en die vielen zondag tegen, maar we moeten blijven strijden. Dan komen er uiteindelijk resultaten. Daar ben ik van overtuigd.”

In de Waalse Pijl hoopt Zeeman op een goede uitslag met Kelderman en Martens op de Muur van Huy. “De finale is dit jaar wat lastiger, omdat er een extra klim is toegevoegd. Ik verwacht dat een kleinere groep om de overwinning gaat strijden.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Waalse Pijl 2015 (22 april)
flag-nl Wilco Kelderman
flag-de Paul Martens
flag-nl Laurens ten Dam
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

43 Reacties

fietsvriend 21 april 2015 om 09:00

Hopelijk zal dit het keerpunt zijn. Go TLJ!

Tom DaNielson 21 april 2015 om 09:07

Dank u, fixed

wulu 21 april 2015 om 09:11

Winnen doen ze niet in Huy, zolang ze de koers maar hard maken. Wellicht dat Kelderman of Martens op die één na laatste klim durven/kunnen aangaan…

52voor11achter 21 april 2015 om 09:12

Mooi dat Gesink weer terug is. Succes! Ik kijk ernaar uit.

Arema Pro Cycling Team 21 april 2015 om 09:13

Eens kijken of Gesink de koers uit rijdt..

CyclesGoff 21 april 2015 om 09:14

Zou fijn zijn als er een dienst bestond die een bericht zou versturen als de renners nog één kilometer verwijderd zijn van de laatste keer Muur van Huy. Met ruime voorsprong de saaiste en meest voorspelbare voorjaarsklassieker.

Plaggie 21 april 2015 om 09:20

Dit jaar minder saai als anders, top van de eennalaatste beklimming ligt 4,5 km voor de voet van de muur. Weinig tijd om te reorganiseren en iets recht te zetten richting de voet.

Di Lucas 21 april 2015 om 09:24

Is gefixed, dank

Verder is de weg omhoog ingezet wel erg makkelijk gezegd (met heuvelklassiekers in het achterhoofd), maar gelukkig blijft Zeeman nog wel kritisch.

Verder hoop ik natuurlijk wel dat er weer een aanval van Kelderman komt (of een aanval waarin Kelderman meegaat). En Gesink? Ja, dat is nogal een vraagteken.

kelderfan 21 april 2015 om 09:25

Goed dat Gesink en Ten Dam hun rentree kunnen maken in de Waalse Pijl.
Ik hoop, dat Kelderman zijn goede benen heeft teruggevonden en dat hij met behulp van Martens een aanvallende koers kan gaan rijden. Ook Lindeman of v.d. Lijke zouden zich hier moeten tonen in een vroege vlucht.

Timocycling 21 april 2015 om 09:45

Ik verwacht aanvallen op die klim voor de laatste keer Huy. Daar moet een LTJ proberen meegaan. Martens achter de hand houden voor de laatste keer Huy.

Wheely 21 april 2015 om 09:48

Zag gister Ten Dam nog in een itempje bij RTLN. Wat is dat toch een coole gast! Straalt erg veel passie van uit.

Fijn om Laurens weer in de koers te zien, Robert idem. Zal de ploeg moraal geven!

John Bidon 21 april 2015 om 10:01

Eerste koers van beide heren. Zou me verbazen als ze deze klassieker uitrijden. Jumbo kennende gaan ze Gesink en Ten Dam voorzichtig brengen en bij minste of geringste pijn uit de koers halen.

FondriestTF3 21 april 2015 om 10:01

De Cherave is toch een flinke kuitenbijter. Ik vrees alleen dat de sterke blokken daar met zo’n tempo op rijden dat er geen ontsnapping mogelijk is.

Amstel Gold is saai: alles wacht op de Cauberg. Fleche Wallone is saai want alles wacht op de laatste keer Huy.

Gelukkig is LBL vaak wel een mooie klassieker.

horsm 21 april 2015 om 10:15

Op papier een super leuk team -met oude rotten en debutanten. In de praktijk voornamelijk vraagtekens, natuurlijk.

Ik hoop dat Lindeman een beetje o.k. rijdt. Ik vond ‘m dit jaar tot nu toe tegenvallen.

pantaniet 21 april 2015 om 10:28

Vette selectie met Kelderman, Gesink en Ten Dam in 1 koers. Ben alleen bang dat we ze niet zo veel gaan zien.

LyndaLid 21 april 2015 om 10:29
Quote:
Amstel Gold is saai: alles wacht op de Cauberg. Fleche Wallone is saai want alles wacht op de laatste keer Huy.

Precies dit. En dan vind ik het nog apart dat mensen deze zoveel saaier vinden dan de AGR. Deze koers heeft wat mij betreft meer allure bovendien, hoewel de AGR op zich natuurlijk een grotere prijs is. De Mur de Huy vind ik persoonlijk echter meer status hebben dan de Cauberg, daarom kijk ik liever deze laatste 2km dan die van de Amstel.

Ik denk trouwens ook dat die laatste klim echt wel iets zal veranderen, hoewel het niet genoeg zal zijn om echt een voorsprong uit te bouwen om mee te winnen.

Stelvio-fan 21 april 2015 om 10:34

Eigenlijk verwacht ik niet veel van ze in de WP, maar ze mogen me verrassen!

robotour 21 april 2015 om 10:34

Is te hopen dat Gesink en Ten Dam recht op hun fiets blijven, de koers uitrijden, hardheid opdoen en km’s maken! Voor de rest verwacht ik eerlijk gezegd weinig het geel van TLJ vooraan
in beeld te zien. Heb Paul Martens zondag ook niet gezien, dus waarop is het dan gebaseerd dat hij in de Waalse Pijl wel mee kan ?

Disarray96 21 april 2015 om 10:38

@robotour Hij scheen kramp te hebben gehad de laatste kilometers, maar weet niet in hoeverre dat heeft uitgemaakt.

FondriestTF3 21 april 2015 om 11:14

@Lyndalid Volgens mij vinden ze alleen in Nederland de AGR een mooie wedstrijd. Kijk eens in het buitenland, de hele wereld heeft zich stierlijk verveeld afgelopen zondag. De laatste 5 minuten waren leuk, de rest… gaaap.

Het mooiste zou zijn de Kruisberg-Eyserbos-Fromberg-Keutenberg-Cauberg en finish in Vilt. Dan kun je met 2 man het peloton uitroken. Nu is de Bemelerberg te makkelijk en vegen de grote blokken het veld bij elkaar.

Dan zijn in ieder geval de laatste 30 kilometer interessant… beter dan de alleen de laatste 5.

In Wallonie is het slim om een klim vlak voor Huy te leggen. Eigenlijk zouden 2 klimmetjes beter zijn, ze zijn immers te kort om het veld echt uit elkaar te blazen. Maar misschien is het tussenstuk nu te kort om organisatie te krijgen en wordt het een mooi spel tussen de vluchters en de klimmers die wachten op het laatste stuk.

Lombarda 21 april 2015 om 11:35

Als ze deze koers maar niet gebruiken om nieuwe blessures op te doen…
Verder ben ik heel optimistisch: Kelderman en/of Martens top-20; Gesink top-30.

ghostwriter 21 april 2015 om 11:40

Zoals ik eerder al ergens schreef gaat Gesink met een klapper terugkomen en iedereen met twee vingers op de neus erop leggen. ;)

nickdt 21 april 2015 om 11:45

@Fondriest.

Maar dan moet je wel durven doorrijden. Niet dat laffe gekoers van afgelopen zondag van sommige ploegen (Lees BMC en Etixx).

robotour 21 april 2015 om 11:48

@GHOSTWRITER met alle respect dit is “wishful thinking”. Laat hem eerst maar eens proberen lekker te koersen zonder onnodige stress, hopelijk gaan we dan weer wat mooie dingen van hem zien.

wielrenner 21 april 2015 om 11:53

@Kelderfan, inderdaad, Lindeman en vanderLijke reden eindelijk weer erg goed in de AGR. Het gaat dit jaar nog goed komen!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.