Kelderman gaat in Montréal voor top 10-notering
dinsdag 6 september 2016 om 07:14

Kelderman gaat in Montréal voor top 10-notering

Wilco Kelderman is aangewezen als kopman van LottoNL-Jumbo voor de WorldTour-wedstrijden in Québec en Montreal. “Ik voel me goed en kan niet wachten om weer in Canada te koersen. Het zijn twee mooie koersen die mij liggen”, aldus Kelderman.

De 25-jarige renner werd vorig jaar nog zesde in Montréal. Hij schat in dat deze koers hem wederom beter zal liggen. “Quebec heeft een kort steil klimmetje en Montréal is echt een klimkoers met een lange klim erin. Montréal ligt mij beter.”

Volgens ploegleider Nico Verhoeven beschikt zijn ploeg over meerdere troeven. “Als het volgens verwachting een zware koers wordt, hebben we met Kelderman een renner die mee kan doen voor de overwinning. Indien het een gesloten koers blijft, kunnen Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck voor de sprint gaan.”

De GP Québec wordt vrijdag 9 september verreden. Twee dagen later rijden de renners in Montréal.

Selectie LottoNL-Jumbo voor GP Québec en GP Montréal
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Mike Teunissen
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-us Alexey Vermeulen
flag-nl Dennis van Winden

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
6 september 2016 10:16
Chill voor TLJ dat ze met Hofland iemand hebben die top 15 kan rijden als het een gesloten koers blijft..
6 september 2016 10:17
Ah, waarschijnlijk niet dan. Zonde, dat was inderdaad altijd wel aardig om naar te kijken.
6 september 2016 10:38
@ Orakel .. Denk je echt dat het aan de hete adem van Contador ligt, dat Mollema deze zomer de stenen uit de straat reed? Denk eerder dat Bauke dit jaar weer een stap heeft gezet en bovendien in heeeele goede doen (topvorm) was. Daardoor kon hij aanvallen waar dat in voorgaande jaren zo moeilijk ging.

Tuurlijk kan Kelderman het nooit goed doen, dat hebben we hier inmiddels wel geleerd. Gezien zijn wisselvallige presteren lijkt het mij verstandig om niet TE hard vd daken te gaan schreeuwen. Past ook helemaal niet bij hem.
6 september 2016 10:39
tendam - 6 september 2016 om 09:13
Ik had Roglic eigenlijk wel in de Vuelta verwacht.
In de Giro heeft hij het natuurlijk prima gedaan vwb de tijdritten, maar naar verluidt door valpartijen heeft hij bergop niets voor Kruijswijk betekend.
Daar was nu een mooie kans voor, want iedereen roept dat het zo'n fantastische klimmer is, maar dat heeft hij nog nergens bewezen...!
6 september 2016 10:41
Zo jammer, dat somminge mensen hier niet kunnen accepteren dat anderen een andere mening hebben over iets. Maar om dan rechtstreeks op de man te spelen is niet netjes.

Geef gewoon aan waarom je niet met de mening eens bent en laat het daarbij.
6 september 2016 10:50
edit redactie: dergelijke one-liners mag je achterwege laten
6 september 2016 11:17
Hoe je 't ook wend, draait of keert, ........ ik ga d'r vanuit dat elke renner het beste uit zichzelf haalt.
Oordelen over zijn of haar kunnen is dan erg persoonlijk. Diep respect moet je voor die sporters hebben, of ze nu tegenvallend presteren in ogen van supporters of niet, een loodzwaar beroep is het en daar hebben ze zelf voor gekozen. Verwachtingen, verwachtingen die dan niet worden ingelost. Veel meningen over renners die achterblijven bij meningen van wielerfans zijn in mijn beleving dan frustraties en teleurstellingen.
Geniet van de wielersport, soms zit het mee, soms zit het tegen.
"Het leven is een pijpkaneel......... een ieder zuigt eraan, en krijgt zijn deel".
(Vrij naar Rotterdams gezegswijs).
6 september 2016 11:28
@Koel
Hoelang denk je dat Roglic op dit nivo rijdt? Dit is zijn eerste seizoen. Dan ga je hem toch niet opbranden in de 2e grote ronde. Hij had het in de Giro al zwaar genoeg. Na de Giro is hij nauwelijks meer uit de verf gekomen door die zware ronde. Zelfde geldt voor Castelijns.
6 september 2016 11:37
maklukzat - 6 september 2016 om 11:28
Ik heb niet anders begrepen dan dat hij het in de Giro moeilijk had omdat hij enkele malen gevallen was.
"Iedereen" noemt het steevast in het rijtje helpers voor Kruijswijk, maar als ik jou goed begrijp kan hij een grote ronde helemaal nog niet aan.?!
6 september 2016 11:41
@mkz
Hoe kan je een renner opbranden, als je voldoende vermogen hebt, hoef je niet diep te gaan. Hij reed de hele wereldtop op achterstand in de tijdrit, waarom zou ie opgebrand zijn daar?
6 september 2016 11:47
@Kwouter, hier op WF worden vaak kwalijke dingen geroepen onder het mom van accepteren dat iemand een andere mening heeft. Mijn idee is dat als je een mening hebt over iets of iemand waar weinig respect uit blijkt dat je dan ook moet accepteren dat anderen weinig respect hebben voor jouw mening, dat is dan namelijk weer de mening van anderen die jij dus ook moet accepteren. Ben het wel met je eens dat persoonlijk op de man spelen niet hoort, dat mag hier ook niet.

On: Ik ga er van uit dat Kelderman zijn best gaat doen, welke plek er uit rolt en of dit goed is kan je pas beoordelen na het koersverloop. Zoals genoemd kan je top-10 rijden zonder op te vallen terwijl je ook goed kan rijden en de top-10 misloopt. Het praatje vooraf is niet zo interessant, ik denk dat het voor Kelderman handig is om niet hoog van de toren te blazen van te voren, dus top-10 is een prima doelstelling.
6 september 2016 11:49
Tja, je zal maar een bekende sporter zijn.... Wat je ook zegt, het is bijna nooit goed.
Gaat hij voor top-10 dan gaan mensen roepen dat hij geen juiste instelling heeft. Maar als Kelderman had gezegd dat hij voor het podium zou gaan, dan zeggen anderen weer dat hij onrealistisch is.
6 september 2016 11:58
Oomen rijdt ze ook alletwee. Kijken wat ie doet!
6 september 2016 12:00
@Koel
Roglic heeft die grote ronde nodig om beter te worden. Maar hij fiets nog maar relatief kort en moet nog inhoud opbouwen. De 3e week van de Giro viel hij tegen. Zal ook de valpartijen komen, maar de voornaamste reden is denk ik dat hij nog onvoldoende inhoud heeft. Zelfde geldt voor Castelijns die het in de 3e week ook niet makkelijk had. Bouwman zal hetzelfde meemaken in de Vuelta denk ik alhoewel dat niet de zwaarste ronde is.

@schipperaar
Diep gaan en inhoud hebben zijn verschillende zaken. De tijdritten in de Giro waar Roglic scoorde waren in de eerste helft van de Giro.
6 september 2016 12:09
@mkz
Blijft onbegrijpelijk dat merendeel denkt dat je opbrandt in 3 weken. Contador rijdt een tijdrit van 120km en de rest brandt maar wat aan. Elke dag diep gaan vergroot je inhoud, zie dumoulin en kruijswijk door er elke dag te staan ipv een enkele uitschieter.
6 september 2016 12:16
Je zult toch elk bericht aangrijpen om een steek naar giant te geven en zelf op de sooikes van deze wereld neer kijken. Treurig man.
6 september 2016 12:20
@koel
Wie is iedereen? Ik lees eigenlijk bijna nergens dat hij een fantastische klimmer is. Al moet hij het wel heel aardig kunnen, gezien z'n prestaties in de Algarve, Catalunya en vorig jaar in Slovenië.

@jvh93
Het vertrek van Teunissen is toch ook nog niet bevestigd? Blijkbaar wacht Giant nog met de bekendmaking, of is het alleen nog een mondelinge overeenkomst. Kerckhoffs heeft een link met die broeders Van Dongen, nieuws uit die hoek heeft hij doorgaans goed.
6 september 2016 12:23
"Elke dag diep gaan vergroot je inhoud, zie dumoulin"

Denk nog eens terug aan Dumoulin zijn laatste dagen van de Vuelta 2015. Of kijk naar Kreuziger die te vaak moest koersen als toptalent.

De Dumoulin van dit jaar is een voorbeeld van een renner die zijn dagen uitkiest en juist niet iedere dag diep gaat. Waarschijnlijk niet zonder reden.

Ben blij dat jij geen trainer bent. De schade bij de sporters onder jouw hoede zou onherstelbaar zijn met dergelijke aanpak.
6 september 2016 12:40
Top 10 lijkt mij een prima doelstelling, rijden hier straks weer genoeg toprenners rond.

@spaakje

Dat je niet op de man mag spelen is ook maar selectief.
Renners mogen sowieso helemaal afgebrand worden door bepaalde figuren maar als je dan daarop reageert, gaan ze klagen over op de man spelen en gaan ze klikken bij de meester.
6 september 2016 12:43
@orakel
Als de vuelta een dag korter was geweest was ie op podium beland maar die laatste dag was ie gewoon ziek, heeft niks met inspanning te maken. Toen lieuwe nog op zn knietjes lag ging ie elke dag diep, van s'morgens vroeg tot in de avond, fysiek veel zwaarder dan 4/5 uurtjes op de fiets, momenteel gaat ie veel dieper getuige zijn afstappen na slechts 33km.
Bij giant trouwens zullen ze eerst aan wilco zijn gewicht gaan werken want hij staat nog altijd verre van scherp, zoals meerderen bij ltj.
6 september 2016 12:46
Dumoulin voelde al twee dagen voor die zaterdag dat het op begon te raken. Niets mis mee om dat als volger van die jongen gewoon te accepteren.
6 september 2016 12:54
@vanspringel
Het leven van een topsporter heeft overeenkomsten met die van de WFvolgers.
Wat je ook doet ; het is nooit goed ,je krijgt altijd kritiek.
Het is loodzwaar; als je thuis komt na een uitputtende arbeidsdag ben je aan je stand verplicht om WF te lezen en je deskundige mening te geven en vooral op collega WFers te reageren als ze bepaalde inzichten missen.
6 september 2016 12:56
@schipperaar
Kelderman stond vorig jaar juist te scherp, naar eigen zeggen, dus ik neem aan dat Giant daar niet op terug gaat grijpen.

Dumoulin is waarschijnlijk wat over z'n theewater gegaan, zoals dat Mollema ook al meermalen is overkomen. Dan ben je wat vatbaarder voor een virusje hier of daar.
6 september 2016 13:03
Kelderman gaat officieel naar Giant.
6 september 2016 13:05
@orakel
Een echte topsporter is auto didact en kan absoluut zonder trainer, luisteren naar je lichaam is veel belangrijker dan dan naar een haai performance trainer die jouw benen wel kan aanraken maar niet voelen. Beetje de huidige tendens tegenwoordig om voor alles en nog wat een coach/trainer te hebben, kramer en nys kunnen verdomd goed zonder omdat ze zowel sporter als coach tegelijk zijn, altijd hun grens verleggend en perfectioneren, niet voor iedereen weggelegd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.