Wilco Kelderman: “Hoop dat het zondag een mooi slagveld wordt”
vrijdag 23 september 2016 om 18:27

Wilco Kelderman: “Hoop dat het zondag een mooi slagveld wordt”

Wilco Kelderman begint als nummer elf van het klassement aan het slotweekend in de Eneco Tour. “Er is tot nu toe nog niet zoveel gebeurd, ik denk dat het zondag pas echt gaat beginnen”, vertelt hij na de keurige derde plaats van LottoNL-Jumbo in de ploegentijdrit aan WielerFlits. “Tot nu toe was het nog niet lastig genoeg hier in de Eneco Tour, alleen de tijdritten hebben wat dingen bepaald. Zondag gaat alles veranderen. Ik hoop dat het een mooi slagveld wordt en dat ik ook mijn slag kan slaan.”

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
23 september 2016 18:31
Het is altijd hetzelfde mee Kelderman.. Hopen dit hopen dat.. Gisteren ook al, gewoon niet overnemen omdat hij bang leek moe te worden. Durf eens een keer iets te ondernemen voordat het al open ligt.
23 september 2016 18:32
@lutsenkofan
Dat is ook meestal de reden dat bij een slagveld Kelderman vaak het slachtoffer is.
23 september 2016 18:38
Podium rijden zou wel het minste zijn wat hij terug kan doen voor TLJ na al die jaren in hem te hebben geïnvesteerd
23 september 2016 18:39
Er kunnen ook nog steeds wat kilootjes af bij Kelderman. De scherpte van het gezicht verraadt veel bij een wielrenner, en dan denk ik dat Kelderman nog werk voor de boeg heeft de komende jaren. Ik zie hem tot grootse dingen in staat, maar het wordt stilaan nu of nooit.
23 september 2016 18:42
Kelderman oogt ontspannen. Zou mooi zijn als hij het seizoen met een opsteker kan afsluiten. Zo slecht was het trouwens ook weer niet dit seizoen, maar de verwachting is hoog en niet geheel onterecht.

Volgend seizoen knallen in een nieuwe omgeving!
23 september 2016 19:06
Ik denk juist wel dat het wk parcours van de tijdrit geschikt voor hem is, maar hij zal het zelf het beste weten. Was het NK vorig jaar niet ook volledig vlak en weinig technisch? Voor van Emmen is het denk ik te lang. Die is juist goed in korte en technische tijdritten.
23 september 2016 19:51
Hij is inderdaad degene die nooit zelf echt iets durft te ondernemen. Vaak te ver van achter waardoor hij er gewoon niet aan de pas komt.
23 september 2016 20:02
@ao yen
Investeren doe je in jezelf, heeft een ploeg weinig invloed op, zoals hier ook vermeld, hij staat nog lang niet scherp en heeft niks te zoeken in de tijdrit op wk.
23 september 2016 20:17
@KK zo slecht was het trouwens ook weer niet dit seizoen ? Sorry, maar dit jaar staat hij toch echt stil in zijn ontwikkeling, of hij was ziek, zwak of misselijk of lag weer eens op de grond. Weinig topniveau gezien bij hem gedurende een meerdaagse wedstrijd van begin tot het eind. Als het zondag een slagveld wordt, ben ik benieuwd waar Kelderman zich zal bevinden.
23 september 2016 20:39
Wilco heeft routeboek weer niet bekeken, denkt dat ze in Waterloo eindigen. Misschien tweede na poleon.
23 september 2016 20:40
Niet van begin tot eind, maar daartussen heeft Kelderman dit seizoen wel degelijk dingen laten zien vam topniveau. Ik denk dat hij op momenten zelfs een hoger niveau haalde dan ooit tevoren. Hij wordt de laatste maanden nogal gretig naar beneden gepraat (waar hebben we dat eerder gezien), maar zoveel meer hoeft er echt niet bij wil hij serieus mee gaan doen om de winst in mooie WT-koersen.
23 september 2016 21:15
Als de Nederlandse resultaten niet zo geweldig waren geweest hadden we er waarschijnlijk al anders naar gekeken. Een renner van die leeftijd mag natuurlijk gewoon een 'minder' jaar hebben. Neem een Kwiatkowski.

Droeg Wilco niet de leiderstrui in 2 Wt-gc's? Een slecht seizoen kun je het niet noemen. Maar hij heeft idd. niet de verwachte stap gemaakt.
23 september 2016 22:13
Laat hem maar lekker knallen a.s. zondag. Dat klassement moet om.
23 september 2016 22:53
Als ik de deelnemerslijst zie dan denk ik dat er door Kelderman weinig "geknald" wordt zondag. Ik vind Kelderman namelijk niet zo'n "knaller" .
23 september 2016 22:58
Ben het helemaal eens met vlek en klootje. Kelderman heeft potentie en heeft ook goede dingen laten zien. Een renner moet je niet op een enkel seizoen beoordelen. Hij zit fietst nu door het dal van zijn ontwikkeling maar die bergtop lonkt.
23 september 2016 23:58
Denk dat het voor hem ook wennen is aan de rol van kopman waarom die dit seizoen soms iets te behouden rijdt, maar toen hij doorbrak was hij vaak de gene die aan het knallen was en niet bang was om voor de overwinning te gaan. Mss dat na de evaluatie van dit seizoen gaat hij (hopelijk) weer knallen over overwinningen en niet rijden om zijn top tien plek in een algemeen klassement zo veel mogelijk veilig te stellen
24 september 2016 12:44
Hoopt dat de Beverman er dit weekend voor gaat!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.