Kelderman steunt Dumoulin in Giro, Oomen ook in Tour

donderdag 3 januari 2019 om 11:31
Kelderman steunt Dumoulin in Giro, Oomen ook in Tour

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman zal kopman Tom Dumoulin in zowel de Giro als de Tour bijstaan. Sam Oomen zal alleen de Tour de France rijden. In de Vuelta gaat de focus van Team Sunweb op het ontwikkelen van talenten, met kansen voor Max Walscheid in de massasprints. Dat zijn de belangrijkste conclusies van de ploegpresentatie van Team Sunweb, die donderdagochtend plaatsvond in Berlijn.

Kelderman, die vorig jaar nog tiende werd in de Vuelta, zal in Italië vol in dienst rijden van Dumoulin. Daarna zal de 27-jarige klimmer ook van start gaan in de 106e Tour de France.

Oomen zal in 2019 zijn debuut maken in de drieweekse ronde door Frankrijk. Het Nederlandse talent reed al wel een Vuelta in 2017 en een Giro in 2018. In laatstgenoemde ronde liet de 23-jarige Brabander zien mee te kunnen met de besten, Oomen werd negende in het algemeen klassement en derde in het klassement om de witte trui voor beste jongere.

Voor Walscheid wordt het zijn tweede start in de Ronde van Spanje. Het beste dagsucces van de 25-jarige Duitser was een elfde plaats in de laatste rit. Walscheid boekte vorig jaar twee zeges, hij won etappe drie van de Tour de Yorkshire en de Sparkassen Münsterland Giro.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.