Kelderman verliest kwartier: “Het zat er niet in”
Een doorweekte Kelderman komt op 15m37s van de winnaar over de streep - foto: Sirotti
zondag 1 mei 2016 om 08:38

Kelderman verliest kwartier: “Het zat er niet in”

Na de tijdrit van vrijdag bezette Wilco Kelderman de zeventiende plek in het algemeen klassement van de Ronde van Romandië. Gisteren verdween de laatste hoop op een top-10 notering, de kopman van LottoNL-Jumbo verloor namelijk een kwartier. Ploegleider Frans Maassen zag het al vroeg aankomen: “Dat merkten we al na tachtig kilometer.”

“Het zat er vandaag niet in”, aldus de beleidsbepaler op de website van de Nederlandse WorldTour-formatie. “Martijn Keizer en Wilco Kelderman moesten op de eerste col al een klein gaatje laten vallen en daarna was het snel duidelijk. Wilco heeft het vervolgens laten lopen en dat was het beste, met oog op de etappe van morgen.”

Morgen, daarmee doelt Maassen op de slotetappe van vandaag. “Er zitten 1800 hoogtemeters in de rit en het wordt een uitdaging voor de sprinters om dat te overleven”, voorspelt hij. “Het wordt daarom nog een belangrijke dag voor ons, waarin we ons willen laten zien. Daarna zien we wel wat het eindoordeel is.”

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2016 08:47
o jee. daar gaan we weer. kom er maar in allemaal om te zeggen wat een waardeloze renner en een dramatische ploeg het wel niet is.

Jammer. Kop op, rug rechten en op naar de volgende koers.
1 mei 2016 08:49
Denk dat Kelderman behoefte heeft aan een rustperiode. Daarna lekker toewerken naar de volgende koersen.

Op naar de Giro, waar ik wel vertrouwen heb ik Kruijswijk!
1 mei 2016 08:52
Nou, dan moet er vandaag dus ook wel een TLJer in de kopgroep zitten. Wie weet doet kelderman er net zo eentje als in de tour vorig jaar, maar dan hopelijk wel met winst ;-) ipv in de laatste paar honderd meter ingelopen te worden. Als het er niet inzit, dan snap ik dat je met de 17e plek laat lopen. Toch benieuwd hoe ze die jongen weer naar zn top niveau gaan krijgen zoals in het baskenland even te zien was.
1 mei 2016 08:52
Maassen. Beleidsbepaler. Top 5 was de bedoeling toch? De bezem door deze ploeg, zowel qua renners als leiding.
1 mei 2016 08:59
Echt je zou er maar moe van worden, nu wordt er hier al net zo snel "bezem erdoor halen" geroepen als bij het voetbal. Doen die mensen die dat roepen dan gelijk even een compleet voorstel van wie er wel zouden moeten komen tegen welke lonen? want anders heb je niks, en zo slecht rijdt TLJ toch echt niet. Al meerdere mooie ritten en dagen gezien, ook op WT niveau. Als kruijswijk zomenteen weer een goede Giro rijdt roepen jullie dan allemaal ehtzelfde?

Ja dingen mogen soms beter, maar die bezem reacties etc beginnen wat onorigineel te worden (en tegenstrijdig met berichten van dezelfde mensen op andere momenten)
1 mei 2016 09:00
Hopelijk lukt het Kruijswijk in de Giro wel. Anders zie ik het niet meer goed komen dit jaar. Kelderman en/of Gesink in de Tour, geloof ik niet (meer) in. Dan maar weer Vanmarcke in het najaar zeker??
1 mei 2016 09:02
De beste periode van John Hiatt ligt ook alweer zo'n 30 jaar achter ons.
1 mei 2016 09:09
duw een paar miljoen mee in de ploeg. Het is een kwestie van geld, maak een lijst van geld en je ziet de gemiddeld de wt lijst overeen komt met budget.
1 mei 2016 09:13
Kijk, laten lopen voor een aanval van vandaag en met je mindere benen niet de hele dag aanklampen voor een klassementje. De mensen die niets hadden met zijn ambities vooraf zullen dit nu dan wel een goede keuze vinden..
1 mei 2016 09:14
Kom kom, er zijn nog heel veel koersen!
1 mei 2016 09:15
ik ben dan wel benieuwd naar de redenen: bij de eerste col al moeten lossen is wel ontmoedigend. Wat zit daar achter? Ik neem aan dat Wilco/ TLJ daar naar op zoek gaan. Moet ook frusterend voor hem zijn zo onderhand
1 mei 2016 09:16
Bezem door de ploeg... Tja. Nieuwe ploegleiding uit de fabriek bestellen en renners klonen? Of met een budget van nog geen 2 keer het salaris van Sagan een team met alleen maar winnaars samenstellen?

Mensen die niet toegeven dat het logisch is dat TLJ in de WT het moeilijk heeft zijn totaal niet realistisch. Het team heeft 4 kopmannen die vaak een heel eind mee kunnen: Vanmarcke, Gesink, Kruijswijk en toch ook Kelderman. Alle vier helaas geen winnaars. Maar de winnaars willen een salaris wat niet te betalen is voor de WT ploeg met waarschijnlijk het kleinste budget. Zoals in het voetbal Ajax Messi niet kan betalen en Willem II Klaassen/De Jong niet. Als van de vier kopmannen er 2 dan even niet thuis geven (met name Kelderman door valpartijen en Gesink die voor het eerst in zijn carriere uit vorm is) en één buiten de grote rondes gewoon geen toprenner is (Kruijswijk) wordt het even lastig.

Accepteer nou dat dat zo is, heb niet teveel verwachtingen en wees blij met elk resultaat dat ze nog wel kunnen halen. Zoals de 5 verschillende renners in een top 10 in de een grote ronde in de laatste 3 jaar. Toch ook een prestatie van formaat wat weinig ploegen presteren.
1 mei 2016 09:20
John Hiatt, have a little faith in Lotto - jumbo.
1 mei 2016 09:22
@debarreman: heeft John Hiatt dan een goede periode gehad?

on: naar mijn idee zakt Kelderman langzaam maar zeker weg naar maatje middenmoot. Dumoulin heeft zijn stokje van rijzende ster nu toch wel definitief overgenomen en Oomen komt er in de verte ook aan. Maar die zitten ook bij professionelere ploegen heb ik de indruk. Is het alleen budget, of spelen er andere zaken. Heb ik nou een roze bril, of is echt zo dat Lotto-Jumbo meer potentieel heeft dan er uitkomt en er te veel met de mantel der liefde wordt bedekt ...??
1 mei 2016 09:27
Ze Nederlanders kunnen beter op (een) daags koersen richten dan op klassement, loopt altijd uit op teleurstelling
1 mei 2016 09:29
Ook al zou je elke renner van LJ er een miljoen bij doen, dan gaan ze echt niet harder van fietsen. Nu kondigt men aan dat men mee gaat zitten in een kopgroep. De kopgroep als die er al komt gaat het einde van de rit niet halen. Er wordt nog voor gereden vandaag.
1 mei 2016 09:29
@gompie: voorlopig heeft Giant nog helemaal niet bewezen beter te zijn voor ronderenners. Ze gingen met Barguil voor top 10 in de Tour vorig jaar, dat is mislukt. En verder zijn ze nog nooit met klassementsambities in een grote ronde gestart. TLJ heeft in de laatste 8 grote rondes 7 top 15 klasseringen (5 top 10) en dan nog een renner die in de top 10 vlak voor het einde naar huis ging wegens privé omstandigheden.
1 mei 2016 09:30
Je ziet aan zijn gezicht dat ie niet afgetraind is. Op voedingsgebied lopen ze bij TLJ nog ver achter. Verder is Kelderman een talent en technisch perfecte renner. De begeleiding gaat niet wezenlijk veranderen dus ik hoop, hoe jammer ook, dat Kelderman naar een ander team gaat.
1 mei 2016 09:30
Kijk naar poels bij sky, ik denk dat met meer geld betere trainingsmethodes en controle is. Je kunt gespecialiseerder personeel betalen. Het ligt niet alleen aan de kwaliteiten van de renners
1 mei 2016 09:35
Quote:
Dumoulin heeft zijn stokje van rijzende ster nu toch wel definitief overgenomen

Dat mag duidelijk zijn, maar wanneer we kritisch naar 2016 kijken: heeft Dumoulin dan werkelijk een beter seizoen dan Kelderman?
1 mei 2016 09:40
Kelderman; ik liet het lopen, Dumoulin; maar ik bleef vechten....
Is dat het verschil in de kop en/of de aanpak van de begeleiding?
1 mei 2016 09:51
@wielrenner: Of het verschil is bij hun verwachtingen van vandaag.
Kelderman wist dat een top 10-klassement er niet in zit en gaat (hopelijk) voor winst vandaag.
Dumoulin wist dat een top 10-klassement er in zit en gaat (waarschijnlijk) voor beschermen van zijn toppositie.
1 mei 2016 09:57
@wielrenner

TLJ: "we vechten voor een plek in de top5/top10"
WF: waardeloos, ambitieloos, geen karakter, geen winnaars mentaliteit, beter voor etappes dan een kleurloze top 10 die toch niemand meer weet volgend jaar, WAT EEN WAARDELOZE RENNER!!!

Dumoulin: "ik vecht voor top5/top10"
WF: "geweldig, wat een ambitie, wat een karakter, winnaars mentaliteit, prachtige top 10 notering die men tot het einde der tijden kan herinneren, WAT EEN TOPPER!!!
1 mei 2016 10:06
"Dat mag duidelijk zijn, maar wanneer we kritisch naar 2016 kijken: heeft Dumoulin dan werkelijk een beter seizoen dan Kelderman?"

Ja.
Tot Romandië ging het redelijk gelijk op. De rittenkoers van deze week rijdt Tom 2x podium en waarschijnlijk top-5 eindklassement. Deze week heeft Kelderman letterlijk en figuurlijk moeten lossen bij Dumoulin.
1 mei 2016 10:10
Ik vind wel dat wielrenner een punt heeft. Kijkend nadar de specifieke kwaliteiten van Dumoulin en Kelderman is het verontrustend dat Dumoulin beter bergop presteert dan Kelderman op dit momemt in het seizoen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.