Kelderman voert selectie LottoNL-Jumbo aan voor Dauphiné
woensdag 3 juni 2015 om 14:27

Kelderman voert selectie LottoNL-Jumbo aan voor Dauphiné

Wilco Kelderman is de belangrijkste troef van LottoNL-Jumbo in het Critérium du Dauphiné. De 24-jarige renner wil zich in de rittenkoers, die zondag van start gaat, zo goed mogelijk voorbereiden op de Tour de France. Brian Bulgac, Jos van Emden, Martijn Keizer, Bram Tankink en Dennis van Winden zijn de andere Nederlanders in de selectie.

Kelderman eindigde vorig jaar als vierde in de Dauphiné, maar had toen net de Giro d’Italia in de benen. “Vorig jaar was het een toetje, nu een voorbereiding”, zegt hij op de website van zijn ploeg. “Ik weet nu niet precies waar ik sta, al heb ik op hoogte lekker en hard kunnen trainen. Ik ga proberen een uitslag te rijden, maar het belangrijkste is dat ik een goed gevoel overhoud aan de wedstrijd.”

Na het Critérium du Dauphiné blijft Kelderman in de Alpen om daar door te trainen. “Na de slotdag hebben we nog drie weken voordat de Tour begint. Dat is redelijk lang”, vindt de Barnevelder, die er net een hoogtestage in de Spaanse Sierra Nevada op heeft zitten.

Naast de zes Nederlanders bestaat de ploeg uit de Belg Maarten Wynants en de Nieuw-Zeelander George Bennett. “Niet alles is afgestemd op Wilco”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Iedereen mag voor zijn eigen kans gaan.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Critérium du Dauphiné
flag-nz George Bennett
flag-nl Brian Bulgac
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Dennis van Winden
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2015 14:34
Wie kan er nog meer voor eigen kans gaan? Van winden voor top 15 in een sprint? Bennet voor de vroege vlucht?
3 juni 2015 14:34
Mooi, Bennet mag weer koersen, hopelijk kan hij wat laten zien!
3 juni 2015 14:35
Laten we niet te veel verwachten als hij net van een hoogtestage terug is. Kan de bekende terugval wel eens hebben, en toch vlammen in de Tour.

Ben benieuwd of Bennett iets kan laten zien hier om een plekje in de Tour ploeg te bemachtigen.

Voor de TTT hebben ze een redelijk team met enkele goede hardrijders en tijdrijders.
3 juni 2015 14:39
@Vinnie; Bennett was er in België ook al bij.

Wordt een mooie koers! Heel veel zin in strijd tussen Bauke en Wilco.
3 juni 2015 14:41
Dit kan best wel een een leuke open Dauphine worden als ik zo kijk naar het deelnemersveld en het parcours. Zou best wel wat zijn voor Kelderman om hier eens uit te pakken.
3 juni 2015 14:44
Vermoeiend, zeg nu gewoon dat je hier top 10 moet rijden ipv dat "proberen een uitslag te rijden".
3 juni 2015 14:44
Ben heel benieuwd waar Kelderman nu staat in zijn ontwikkeling. Ik kreeg er dit voorjaar nog niet helemaal hoogte van.
3 juni 2015 14:46
Dauphine was echt de mooiste koers van vorig jaar. Kan me vooral de tweede etappe nog herinderen, waar Kelderman aanviel tegen Froome en Contador. Prachtige rit was dat!

Had Kruiswijk ook graag hier gezien, die zal wel naar Zwitserland gaan dan, samen met Ten Dam en Gesink
3 juni 2015 14:46
@Timo, dat zegt hij niet omdat hij het niet bedoeld. *zucht* Hij zegt namelijk dat een uitslag ondergeschikt is aan het gevoel. Dus daarom zegt hij niet 'ik wil hier graag toptien rijden.
3 juni 2015 14:47
MME - ik dacht dat Kruijswijk juist rust ging nemen tot de tour.
3 juni 2015 14:51
Een echt sterke Kelderman hebben we dit jaar m.i. nog niet gezien. Ik ben benieuwd of hij weer iets meer kan vlammen.
3 juni 2015 14:52
@MME: die gaat hooguit nog Route du Sud doen (4 daagse etappekoers), net zoals Contador, verder is het rusten, rusten en een beetje trainen. Bennet gaat denk ik naar de Vuelta, Van Emden gaat wel mee naar de Tour, Kelderman wil hem er graag bij hebben. Tankink en Wynants als wegkapiteins staan ookal vast, net als VanMarcke, Gesink, Ten Dam, en Kruijswijk. Blijft er nog maar 1 plekje over... Martens??
3 juni 2015 14:53
@tendam +1

en ik ben benieuwd naar van Emden in de tijdrit. kijken of hij zijn ToC-prestatie kan evenaren
3 juni 2015 15:00
@brummel
Dat zal moeilijk gaan voor Van Emden, het is namelijk een ploegentijdrit ;)
3 juni 2015 15:02
@vinnievidefietsen

Leezer lijkt mij ook zeker van een plek in de Tour ploeg
3 juni 2015 15:04
Toch raar dat twee van de drie TLJ kopmannen voor de Tour naar Zwitserland gaan en maar een naar de Dauphiné, terwijl Zwitserland een veel minder goede voorbereiding is.

En wat kan ik me ergeren aan het gebrek aan organisatie bij TLJ! 'Jongens, doe maar wat', zegt de ploegleider, 'we zien wel waar het eindigt'. Alsof je organisatie in de koers niet hoeft te trainen.
3 juni 2015 15:09
@dirkdewolf vlgm gaan alleen Gesink en Tem Dam naar Zwitserland. Voor de rest zal er ruimte zijn voor bepaalde renners om b.v. een aanval te plaatsen, maar voor Kelderman gaat echt wel geknecht worden.
3 juni 2015 15:13
@Dirk: ja, zo gaat dat, in sommige koersen is er meer vrijheid. Kelderman gaat niet voor een klassement, gelukkig maar, in de Tour moet hij top zijn. Heeft wat gekwakkeld dit voorjaar, maar komt goed met de Bever!
3 juni 2015 15:13
@Dirk, maar wat er in de bus wordt gezegd is natuurlijk niet hetzelfde als wat er tegen de pers wordt uitgesproken.
3 juni 2015 15:21
Ben erg benieuwd hoe kelderman er op staat, verwacht ook geen top 10 in de aankomende Tour....
3 juni 2015 15:25
Het originele persbericht is ook wat ambitieuzer. "We gaan de wedstrijd in met de ambitie om elke dag mee te strijden voor een resultaat. Daarvoor moeten we agressief koersen."

Dat lijkt me een goede instelling voor de underdog ploeg, een beetje opportunisme daarbij kan ook geen kwaad.
3 juni 2015 15:26
@Meilink: kortom, je bent dus niet echt benieuwd meer begrijp ik...
3 juni 2015 15:34
@vinie, juist heel erg benieuwd, geef alleen me mening wat ik verwacht van de komende Tour....begrijp me niet verkeerd, hoop er natuurlijk wel op...!
3 juni 2015 15:47
Optimistisch zijn en hoge verwachtingen hebben als het over TLJ gaat, leer je langzamerhand wel af. Dus grote terughoudendheid in het uitspreken van al te hoge verwachtingen lijkt me op zijn plaats. Vandaar dus dat ik grote vraagtekens zet bij de opmerking in het persbericht over "agressief koersen". Want dat zijn we de laatste jaren m.u.v. ene Kruijswijk en Vanmarcke niet erg gewend van dit gezelschap. Maar goed, we laten ons graag verrassen...
3 juni 2015 15:54
Van mij hoeft Kelderman hier niet top te zijn. Ik zie hem liever top in de tour. Hij zal niet de eerste zijn die te vroeg piekt of teveel geeft in de Dauphine voor een topnotering.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.