Kelderman zakt weg in Parijs-Nice: “Ben teleurgesteld”

zondag 17 maart 2019 om 09:32
Kelderman zakt weg in Parijs-Nice: “Ben teleurgesteld”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman begon in een uitstekende positie aan de koninginnenrit van Parijs-Nice, maar de Nederlander van Team Sunweb kon de toppers niet volgen op de Col de Turini. De 27-jarige renner zakte daardoor uit de top-10 van het klassement. “Ik ben dan ook teleurgesteld”, zo liet Kelderman na afloop weten.

Kelderman moest al vroeg afhaken op de Col de Turini (14,9 km aan 7,3%), waardoor hij minuten verloor op de concurrentie. De ronderenner staat nu zestiende in het klassement, op ruim zes minuten van leider Egan Bernal. “De ploeg heeft goed gereden, maar ik voel me de hele week al niet top.”

Gebrekkige voorbereiding 
“Ik was afgelopen week ook ziek, waardoor ik niet de beste voorbereiding heb gehad”, probeert Kelderman een verklaring te zoeken voor zijn mindere optreden. Zijn ploegleider Marc Reef vult aan. “Het plan was om Wilco zo lang mogelijk bij te staan. Hij moest echter passen met nog acht kilometer te gaan.”

Kelderman begon het seizoen nog goed met een vijfde plaats in de UAE Tour. Na Parijs-Nice zal hij zich voorbereiden op de Ronde van Catalonië. Verder hoopt hij in de Giro d’Italia én de Tour de France zijn kopman Tom Dumoulin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.