Kendall Ryan zegeviert in eerste rit vrouweneditie California
foto: ©Getty images
donderdag 17 mei 2018 om 23:43

Kendall Ryan zegeviert in eerste rit vrouweneditie California

De eerste rit in de Tour of California voor vrouwen is ten prooi gevallen aan Kendall Ryan. De 25-jarige Amerikaanse van TIBCO-SVB was in de straten van Elk Grove de snelste in de massasprint. Ze liet Emma White en Annette Edmondson achter zich. Door haar zege, is Ryan automatisch ook de eerste leidster in deze WorldTour-koers.

Tweetal speelt figurantenrol
Het peloton deed vandaag relatief rustig aan in Californië. Pas na halfweg koers begonnen de eerste schermutselingen om uit het peloton te ontsnappen. Twee rensters slaagden in die missie: Whitney Allison-Schultz (Hagens Berman-Supermint) en Lisa Morzenti (BePink) vonden elkaar. Veel meer dan twee minuten voorsprong, kregen de beide dames niet. De Italiaanse vond het op iets meer dan 25 kilometer voor de meet wel welletjes, waarna de Amerikaanse het solo probeerde. Op negen kilometer van de finish kwam ook haar avontuur ten einde. In de massasprint die volgde, kwam topfavoriete Coryn Rivera er niet aan te pas. Ryan timede haar poging uitstekend en mocht zo haar eerste profzege vieren.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2018 00:06
Ik had "Kendall Ryan zegeviert in eerste rit Amgen Breakaway from Heart Disease Women's Race empowered with SRAM 2018" wel een leuke titel gevonden.
18 mei 2018 01:19
Voor Amerikaanse begrippen valt het nog best mee hoeveel sponsors er in de naam van deze wedstrijd staan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.