Kenneth Van Compernolle krijgt twee jaar na datum alsnog de driekleur
Nico Dick
donderdag 16 december 2021 om 16:57

Kenneth Van Compernolle krijgt twee jaar na datum alsnog de driekleur

In de marge van het BK veldrijden voor profs, begin januari 2020 in Antwerpen, reden ook de ‘Elite 2’ (clubteams) er hun nationaal kampioenschap. De titel ging naar Wietse Bosmans, maar die testte achteraf positief.  Bijna twee jaar na datum krijgt Kenneth Van Compernolle, die toen zilver behaalde, eerherstel.

Laurens Sweeck pakte in het zand van Antwerpen de proftitel, voor Eli Iserbyt en Toon Aerts. Meer dan drie minuten later werd Wietse Bosmans 13de en dat was goed voor de nationale titel bij de Elite 2, zeg maar de amateurs. Het zilver ging naar Kenneth Van Compernolle.

Maar Wietse Bosmans testte achteraf positief, werd geschorst en vooral… hij kwam nooit meer terug in beeld. Er volgde ook geen officiële communicatie over de zaak Bosmans. Niet door Belgian Cycling, niet door de UCI. Ook de renner in kwestie was onbereikbaar voor commentaar. Telefoontjes en berichten blijven op vandaag nog steeds onbeantwoord.

Kenneth Van Compernolle – Foto: © Roland Desmet

Tweede titel
Kenneth Van Compernolle polste zelf meermaal naar een stand van zaken, maar ook hij kreeg bij de wielerbond geen duidelijk antwoord. De intussen 33-jarige West-Vlaming wilde er geen staatszaak van maken, maar vond toch dat hij recht had op de driekleur, zijn tweede nadat hij ook in 2014 al Belgisch kampioen elite zonder contract werd.

En zie, net geen twee jaar later is de zaak nu toch van de baan. Van Compernolle kreeg deze week zijn tricolore overhandigd en hij stak zijn fierheid niet onder stoelen of banken. Terecht trouwens. Ere wie ere toekomt. En Wietse Bosmans? Die lijkt nog steeds van de aardbol verdwenen…

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.