Kenneth Van Rooy derde in Tour of Antalya: “Hoop dit jaar meer finales te rijden”
foto: WielerFlits
Nick Doup donderdag 20 februari 2020 om 16:04

Kenneth Van Rooy derde in Tour of Antalya: “Hoop dit jaar meer finales te rijden”

Voor Kenneth Van Rooy was zijn derde plaats in de openingsrit van de Tour of Antalya een goed begin van een belangrijk jaar. De 26-jarige coureur van Sport Vlaanderen-Baloise kreeg de kans om te sprinten voor de ritzege: “Tot op 100 meter dacht ik dat er nog iets kon. Er zat nog een versnelling bij mij op, maar ik werd wat ingesloten door de winnaar. Dat is sprinten”, concludeert Van Rooy tegen WielerFlits.

“Het was vooral hectisch”, blikt hij terug op de eindsprint in de straten van Antalya. “Het ging in de finale wel heel snel, omdat in de koers niet snel werd gereden vond ik. Het was onderweg heel rustig, omdat er maar twee vluchters waren. Iedereen was nog heel fris om naar de meet te gaan. Je kwam meteen in de finale hier en je finisht ook opeens. Je weet ook niet wat er gaat komen.”

Binnen Sport Vlaanderen-Baloise werd de kaart van Van Rooy getrokken, terwijl de ploeg met Sacha Weemaes en Cédric Beulens nog twee rappe mannen heeft. “Ik had met Cédric wel een goede aantrekker, die mij op 500 meter afzette. Het was aan mij om het af te maken, maar het was net niet”, vertelt Van Rooy, die niet panikeert. “Er zijn nog dagen.”

Van Rooy met Marko Kump (tweede) en Mihkel Räim (winnaar) – foto: WielerFlits

‘Wil mijn mannetje staan in het voorjaar’
Van Rooy kende de laatste jaren vaak pech, haalt hij aan. Zo reed hij vorig jaar nauwelijks najaarskoersen na een knieoperatie. Wel heeft hij een goede winter gedraaid. “Ik voel mij goed. Ik heb heel goed getraind en geen tegenslag gehad. Ik hoop er iets heel moois van te maken dit jaar.” De Tour of Antalya is voor hem niet enkel een voorbereidingskoers. “Als je kunt scoren, dan moet je scoren. Ik wil hier ook wat extra kilometers maken. Dat is allemaal in aanloop naar het voorjaar.”

Voor Van Rooy staan de Omloop Het Nieuwsblad, GP Le Samyn, GP Monséré en de Ronde van Drenthe op het programma. “Daar maak ik toch wel een doel van. In Het Nieuwsblad willen we zo lang mogelijk mee gaan en een goede finale rijden, maar die andere drie zijn heel mooie koersen waar ik normaal mijn mannetje zou moeten kunnen staan. Ik heb de laatste jaren weinig finales meer gereden, dat is door ziekte en blessures geweest. Ik hoop dat ik dat dit jaar wel kan doen.”

In zijn vijfde jaar bij Sport Vlaanderen-Baloise hoopt Van Rooy dus te oogsten. Een stap hogerop speelt zeker in zijn hoofd. “Dat is nog altijd wel de doelstelling, zeker en vast. Ik ben 26 jaar, dus er zit nog van alles in wat er hopelijk uit komt”, aldus Van Rooy.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.