Kenneth Van Rooy: “Proberen de Tour of Antalya te winnen vandaag”
foto: RV
zondag 23 februari 2020 om 10:26

Kenneth Van Rooy: “Proberen de Tour of Antalya te winnen vandaag”

Kenneth Van Rooy is op dit moment de nummer twee in de Tour of Antalya, maar de renner van Sport Vlaanderen-Baloise hoopt vandaag in de slotrit de rollen om te kunnen draaien. “We gaan er alles aan doen”, zegt hij tegen WielerFlits.

Dat het spannend wordt vandaag, denkt Van Rooy. “Ik sta op twee seconden en zowel onderweg als aan de aankomst zijn er nog seconden te verdienen. Dus het is toch zeker spannend.” Zijn strijdplan heeft hij alvast klaar. “Een beetje afwachten van hoe de koers gaat evalueren. Maar als het nodig is, moeten we zeker alles in handen pakken. We zitten dus toch wel met de doelstelling om te proberen de ronde te winnen. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar we gaan er sowieso alles aan doen. We hebben een sterke ploeg, dus ik zie het wel zitten.”

Het vertrouwen is er bij de 26-jarige renner na zijn derde plaatsen in de etappes van donderdag en vrijdag. “Ja, toch wel. Als je twee keer derde kunt sprinten, mag je wel vertrouwen hebben. Natuurlijk is een sprint nog iets anders dan een aankomst bergop; een aankomst bergop is echt puur op wat in u zit en een sprint is afwegen, hoe of wat.”

Verrast
Dat hij zich in de zaterdagrit met aankomst bergop in de antieke stad Termessos heeft verrast, zegt hij. “Eigenlijk wel, want ik had het bordje van de laatste kilometer zien staan en ik dacht dat er nog een kwam van vijfhonderd meter. Maar dat had ik ergens gemist, dus daar had ik eigenlijk wel een paar plaatsen laten liggen. Uiteindelijk waren het de seconden die we moesten beperken; ik heb in de laatste kilometer nog op kop gereden, dus die hebben we wel beperkt.

Voor aanvang van de slotetappe over 136,8 kilometer van Side naar Antalya staat Van Rooy op de tweede plaats in het klassement, op twee seconden van nummer één Maximilian Stedman. Met Gianni Vermeersch op de vierde plek staat er nog een Belg boven in de tussenstand.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.