Kenneth Van Rooy voor twee jaar naar Bingoal Pauwels Sauces WB
foto: Cor Vos
dinsdag 20 september 2022 om 19:49

Kenneth Van Rooy voor twee jaar naar Bingoal Pauwels Sauces WB

Kenneth van Rooy verlaat aan het einde van het seizoen Sport Vlaanderen-Baloise. De 28-jarige coureur heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij Bingoal Pauwels Sauces WB. De rappe Van Rooy komt sinds 2016 uit voor Sport Vlaanderen-Baloise.

Van Rooy is, na zeven seizoenen in het profpeloton, nog op zoek naar zijn eerste zege als beroepswielrenner. Hij wist daarentegen al wel heel wat ereplaatsen te verzamelen. Zo werd hij twee jaar geleden nog tweede in de Tour of Antalya. Ook dit seizoen is hij, wat ereplaatsen betreft, uitstekend op dreef. Zo werd hij afgelopen zaterdag nog vierde in de Primus Classic en was hij eerder dit jaar derde in de Schaals Sels en vijfde in de Druivenkoers.

Nieuwe uitdaging 
“Ik ben erg blij dat ik volgend jaar kan aansluiten bij Bingoal Pauwels Sauces WB. Ik moet de ploegleiding bedanken voor het vertrouwen. Het zal een grote verandering zijn, aangezien ik al sinds 2016 uitkom voor Sport Vlaanderen-Baloise. Ik kijk terug op een geweldige periode waarin ik ook mijn kansen heb gehad. Ik zie vanaf 2023 weer nieuwe uitdagingen.”

“Ik kijk met tevredenheid terug op het afgelopen seizoen, al is het wielerjaar 2022 zeker nog niet voorbij. Niet vergeten dat ik dit jaar ook nog ben getroffen door het coronavirus en na een valpartij in Parijs-Roubaix een tijdje uit de roulatie was met een sleutelbeenbreuk. Ik wil er volgend jaar meteen staan, en goed presteren in de Vlaamse wedstrijden. Ik ben geen pure sprinter, maar kan me na een zware koers altijd goed plaatsen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.