Kenneth Vanbilsen breekt pols: “Geen voorjaar voor mij”
donderdag 19 februari 2015 om 09:17

Kenneth Vanbilsen breekt pols: “Geen voorjaar voor mij”

Vanbilsen

foto: Sirotti

Veel renners liggen in de lappenmand na een chaotische openingsdag in de Ruta del Sol. Kenneth Vanbilsen is het grootste slachtoffer. De nieuwe aanwinst van Cofidis heeft zijn pols gebroken en moet daardoor de klassiekers laten schieten.

“Geen voorjaar voor mij”, schrijft Vanbilsen op Twitter. “Ik heb mijn pols gebroken en moet nog een paar dagen wachten op de uitslag van mijn voet.” De 25-jarige Belg won in 2012 de beloftenversie van de Ronde van Vlaanderen. Hij maakte eind 2014 de overstap van Topsport Vlaanderen-Baloise naar Cofidis.

Ook Blel Kadri is hard tegen de grond gegaan. De Fransman, die vorig jaar een Touretappe op zijn naam schreef, heeft een rib gebroken en verlaat de wedstrijd. Louis Vervaeke (hersenschudding) en Fränk Schleck (spierscheuring van de quadriceps) stappen eveneens met blessures uit de koers.

Vasil Kiryienka moest het na afloop ontgelden. De Sky-renner veroorzaakte op vier kilometer van het einde een zware valpartij. Reinier Honig (Roompot) vraagt zich op Twitter af: “Zou Kiryienka ook goed zijn in bowlen?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.