Parcours Arctic Race of Norway, De Ketele, Raaijmakers, Rick Zabel
foto: ASO
dinsdag 13 november 2018 om 17:25

Parcours Arctic Race of Norway, De Ketele, Raaijmakers, Rick Zabel

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Arctic Race of Norway, Kenny De Ketele en Marit Raaijmakers.

Gevarieerd parcours Arctic Race of Norway 2019 bekendgemaakt

De Arctic Race of Norway 2019 bestaat uit vier andere etappes dan de editie van 2018. Op donderdag 15 augustus vertrekt het peloton in Å. 182 Kilometer later finishen de renners in Leknes. Een rit geschikt voor de sprinters. De tweede rit brengt de coureurs van Henningsvær naar Svolvær, langs de kust. Ook hier zou het zomaar kunnen uitdraaien op een sprint. Het noordelijkste punt van de route bevindt zich in rit drie, wanneer de renners van Sortland naar Melbu rijden. De slotbeklimming van de Storheia Summit is 3,5 km lang, met een maximaal stijgingspercentage van 11,8%. De laatste etappe, op zondag 18 augustus, gaat van Narvik naar Lødingen. Het is dezelfde rit als waar Dylan Teuns in 2017 zegevierde. De Rus Sergei Chernetckii was dit jaar de beste in de Arctic Race of Norway.


Kenny De Ketele houdt gebroken ribben geheim

Kenny De Ketele gaat vanavond met een flinke blessure van start in de Zesdaagse van Gent. Bij een val tijdens de Wereldbeker in het Canadese Milton, liep hij vier gebroken ribben op. De geboren Oost-Vlaming hield dat nieuws stil. “Omdat ik de druk wou weghouden en er anders iedere dag over aangesproken zou worden”, meldt de renner van Sport Vlaanderen-Baloise aan Het Nieuwsblad.

“Ik heb toch nog veel pijn”, dekt De Ketele zich in. “Het is afwachten hoe het in koers verloopt, maar het is uiteraard niet ideaal.” Toch bekijkt de voormalig wereldkampioen ploegkoers het van de positieve kant. “Als ik in bed lig, heb ik het meeste pijn. Dan kan ik net zo goed hier mijn rondjes komen rijden.”


Marit Raaijmakers mist Zesdaagse van Gent en wereldbeker Berlijn

Baanrenster Marit Raaijmakers is tijdens een training ten val gekomen. De 19-jarige Nederlandse heeft daarbij haar sleutelbeen gebroken, meldt ze op Instagram. De renster van Parkhotel Valkenburg moet hierdoor de Zesdaagse van Gent en de wereldbeker in Berlijn aan zich voorbij laten gaan. Eerder miste ze al de wereldbeker in Parijs.


Rick Zabel breekt sleutelbeen tijdens training

Rick Zabel ziet zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen verstoord. De 24-jarige renner van Katusha-Alpecin heeft op training namelijk zijn sleutelbeen gebroken, zo laat zijn ploeg op Twitter weten. De Duitser zal morgen in Keulen worden geopereerd. De ploeg heeft niet gecommuniceerd hoelang Zabel zijn fiets niet mag aanraken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.