Kenny De Ketele zwaait af met winst in Zesdaagse Gent: “Dat water was een anticlimax”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 november 2021 om 18:31

Kenny De Ketele zwaait af met winst in Zesdaagse Gent: “Dat water was een anticlimax”

Kenny De Ketele kon zijn geluk niet op na de overwinning in de Zesdaagse van Gent. De pistier, die na dit baanseizoen stopt, wist samen met Robbe Ghys de zege op te eisen na een tweestrijd met Roger Kluge en Jasper De Buyst. “Het liep al heel de middag goed voor ons”, blikte De Ketele terug.

“We hebben van alles gewonnen en ook in de ploegkoers voelde ik mij goed”, vertelde de 36-jarige De Ketele, die in de finale twee koppels (Mørkøv-Hansen en Cavendish-Keisse, red.) zag afhaken door een harde valpartij. “De finale naderde, maar het was ongelukkig met dat water op de piste. We hadden geen schijn van kans. We vlogen alle kanten uit. Dat was echt een anticlimax.”

“Hansen deed daarna nog wel mee, maar hij was hard op zijn hoofd gevallen. Zijn helm was in drie stukken”, beschrijft hij. “Het was niet veilig voor Hansen. Daardoor viel alles anders uit. Het werd een heel kort einde, super heftig.” Maar daarin kwamen De Ketele en Ghys wel als winnaars uit de bus.

Bondscoach
En dan is er nog dat bondscoachschap. Niet lang geleden werd door Belgian Cycling afscheid genomen van Peter Pieters. De Ketele staat op pole position om de nieuwe baanbondscoach te worden. Hij wilde het in ’t Kuipke niet bevestigen, maar vertelde wel dat hij open staat voor de functie. “Ik zou dat heel graag doen”, gaf hij mee.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.