Kenny Elissonde komt met de schrik vrij na val in Ronde van Catalonië
foto: Cor Vos
woensdag 22 maart 2023 om 09:22

Kenny Elissonde komt met de schrik vrij na val in Ronde van Catalonië

Kenny Elissonde kan opgelucht ademhalen: de Franse klimmer heeft geen breuken of andere serieuze blessures overgehouden aan zijn valpartij in de tweede etappe van de Ronde van Catalonië.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat heeft Trek-Segafredo, de ploeg van Elissonde, laten weten via social media. Het peloton werd dinsdag in aanloop naar de slotklim opgeschrikt door een valpartij, met opnieuw slecht nieuws voor Trek-Segafredo. In de openingsrit liep Dario Catalado al meerdere botbreuken op en in de tweede etappe moest Kenny Elissonde opgeven.

De 31-jarige Elissonde had last van zijn pols en bleek niet in staat om zijn weg te vervolgen, maar de schade valt al bij al nog mee. De Fransman heeft geen breuken overgehouden aan zijn val en heeft verder ook geen last van andere serieuze blessures.

Elissonde reed eerder dit jaar al de Ronde van Valencia en de Tour des Alpes Maritimes et du Var. De Ronde van Catalonië was zijn derde wedstrijd van het seizoen. De kleine klimmer is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Trek-Segafredo. Eerder reed Elissonde voor Team Sky (2017-2019) en Groupama-FDJ (2012-2016).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.