Kenny Molly en vader Johan weg na botsing met Bingoal-Pauwels Sauces WB: “Gebrek aan respect”
foto: Cor Vos
maandag 24 oktober 2022 om 07:45

Kenny Molly en vader Johan weg na botsing met Bingoal-Pauwels Sauces WB: “Gebrek aan respect”

Interview Kenny Molly verdedigt volgend jaar de kleuren van Bingoal Pauwels Sauces WB niet meer. Op z’n minst opvallend te noemen, aangezien de 25-jarige West-Vlaming er zijn beste seizoen ooit heeft opzitten. Volgens vader Johan Molly is er meer aan de hand…

Kenny – goed voor een zevende plaats in de slotrit van de CRO Race en een lange vlucht in Luik-Bastenaken-Luik – koerst sinds 2018 voor de fluogele troepen, terwijl vader Johan er drie jaar als verzorger bij de ploeg heeft opzitten. “Maar vanaf volgend jaar word ik talent scout bij Soudal-Quick-Step”, legt vader Molly uit. “Ik krijg zo de kans om van mijn hobby mijn beroep te maken. Maar dat wordt mij door ploegmanager Christophe Brandt niet in dank afgenomen.”

Zoon Kenny had volgens vader Molly namelijk al een akkoord met de Waalse equipe voor 2023. “Christophe vertelde na de Sazka Tour dat hij Kenny zag als wegkapitein voor de komende jaren. Ook Kenny wilde bijtekenen en op de ochtend van de Druivenkoers was het rond.”

“Tot ploegleider Christophe Detilloux mij er tijdens de Tour du Poitou-Charentes van beschuldigde dat ik renners van de ploeg zou proberen mee te nemen naar Quick-Step. Plots kreeg Kenny te horen: ‘Als uw vader denkt dat hij ons een kloot kan aftrekken, dan doen wij hetzelfde bij jou. Geen contract meer voor jou.’”

Onfaire verwijten
En daar heeft Johan het heel lastig mee. “Je moet weten: ik ben geen leugenaar. Ik heb het hele seizoen lang bewust geen enkele renner aangesproken voor Soudal-Quick-Step, die concurrentie zou kunnen zijn voor Bingoal Pauwels Sauces WB. Geen enkele tweedejaarsjunior, geen enkele belofte. Ik heb alleen met nieuwelingen en eerstejaarsjunioren gesproken, maar daarmee schaad ik Bingoal niet. Dus vind ik het onfair om dat verwijt te krijgen, vooral omdat het mijn zoon raakt.”

“Voor mij is dat een totaal gebrek aan respect. Ik heb Arjen Livyns, Joël Suter en Stanislas Aniolkowski bij de ploeg gebracht, jonge renners en hun ouders overtuigd om voor het team te kiezen – waarna Brandt zijn beloftes over materiaal en programma niet eens nakwam. Ik heb er ook voor gezorgd dat ze wedstrijden in Murcia en Almeria mochten meedoen, gratis hotels geregeld voor stages, enzovoort. Terwijl dat niet eens tot mijn takenpakket behoorde. Dat mijn zoon dan nu slachtoffer moet worden van mijn keuze om te vertrekken, is heel pijnlijk. Je speelt met een carrière van een renner en je pakt zijn broodwinning af.”

Onderdak gevonden
Gelukkig voor Molly heeft zijn zoon intussen onderdak gevonden. “Weliswaar een niveau lager, maar de ploeg heeft wel een betere structuur. Een hele opluchting voor mij, want ik ben er ruim anderhalve maand slecht van geweest. Voor mij is het belangrijk dat de mensen weten: Molly is niet buitengesmeten op basis van resultaten, maar wel door valse beloftes en leugens over mij.”

Christophe Brandt: “Kenny kon bij ons niet meer verdienen”

Gevraagd naar zijn kant van het verhaal, zegt manager Christophe Brandt: “Kenny wilde meer geld verdienen. Ik had een bod gedaan, maar hij vond dat niet genoeg. Wij hebben hem zowel als prof als bij de U23 altijd gesteund, maar zijn opleiding is nu gedaan. Als hij meer wil verdienen, is dat bij ons niet mogelijk.” Het vertrek van vader Molly zit er volgens Brandt dus voor niets tussen? “Oh, ik kan ook veel zeggen over Molly”, klinkt het cynisch.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.