Kenny Molly hervat competitie in Ronde van Oostenrijk
©Cor Vos
zaterdag 6 juli 2019 om 07:00

Kenny Molly hervat competitie in Ronde van Oostenrijk

Alle aandacht gaat vandaag uiteraard naar de Tourstart in Brussel. Maar met de Ronde van Oostenrijk begint deze middag nog een rittenkoers. Aan de start twee Belgische teams en negen Belgische renners. Neoprof Kenny Molly (22) hervat er de competitie na een drietal weken inactiviteit.

Na twee jaar deel deel te hebben uitgemaakt van de opleidingsploeg, stroomde Kenny Molly eind vorig jaar door naar het hoofdteam van Wallonie Bruxelles. De jonge West-Vlaming is naar eigen zeggen tevreden van zijn debuut als prof.

Luik-Bastenaken-Luik
“Ik heb me in elk geval al een paar keer in de kijker kunnen rijden”, doet Molly zijn verhaal. “Een van de hoogtepunten dit voorjaar was Luik-Bastenaken-Luik, waarin ik lange tijd in de aanval reed. Ook in de Baloise Belgium Tour reed ik in de tweede rit voorop. Dat moet als neoprof ook het doel zijn, vind ik. Ik kom nog tekort om het in de finales op te nemen tegen de meer ervaren renners. Dan hoop ik via deze weg beetje bij beetje mijn grenzen te verleggen en sterker te worden.”

Kenny Molly, zoon van Johan – verzorger bij Total Direct Energie, omschrijft zichzelf als een puncher-type. “Moeilijk om van mezelf nu al te vertellen welk type renner ik ben. Ik overleef vlot hellingen die niet te lang zijn, maar ik ben ook geen klimmer voor de échte cols. Ik vlieg er graag in, ik wil de koers kleuren. Maar als neoprof is het echt moeilijk inschatten waar je dat op termijn brengt. Daarom ben ik ook blij met het programma dat ik bij Wallonie Bruxelles mag rijden. Voor mij de ideale ploeg om een van meerdere dingen te proeven.”

Breukje in schouderblad
Vandaag mag Molly dus van start in de Ronde van Oostenrijk. “Al was het kantje boord wat mijn deelname betreft. Na een valpartij in de Baloise Belgium Tour stond ik een paar weken aan de kant met een breukje in mijn schouderblad. Ik ben nog niet honderd procent hersteld, maar uiteindelijk toch fit genoeg bevonden om deze week te koersen. We starten met een proloog, dus dat is eigenlijk nog een halve rustdag, maar daarna wordt het wel zwaardere kost.”

Het parcours in Oostenrijk is best pittig. Het deelnemersveld is gevarieerd. “Ik zag op de deelnemerslijst toch jongens als Betancur (Movistar), Zoidl (CCC), Gasparotto (Dimension Data) en titelverediger Ben Hermans (Israël Cycling Academy) staan. Dat zijn toch niet de minsten. Anderzijds staan ook een aantal kleinere continentale teams aan de start. Ik weet niet wat ik mag verwachten, maar de conditie tijdens de Baloise Belgium Tour was goed. Ik ben nu wel een paar weken uit competitie, maar ik vermoed niet dat ik veel van mijn vorm heb ingeboet. Hopelijk kan ik deze zesdaagse uitrijden.”

De negen Belgen in de Ronde van Oostenrijk:
Ben Hermans (Israël Cycling Academy)
Jérôme Baugnies, Thomas Degand, Tom Devriendt, Pieter Vanspeybrouck, Bart De Clercq (Wanty-Gobert)
Eliot Lietaer, Dimitri Peyskens en Kenny Molly (Wallonie Bruxelles)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.