Kersvers Nieuw-Zeelands team hoopt op Tour 2015
vrijdag 29 oktober 2010 om 13:21

Kersvers Nieuw-Zeelands team hoopt op Tour 2015

De Tour of Southland zal komende week starten met een nieuw team op de deelnemerslijst: Pure Black Racing Team. Dit Nieuw-Zeelandse Continentale equipe is opgericht vanuit de basis van Bici Vida, een lokaal ploegje dat vooral wedstrijden in eigen land reed. Maar Pure Black mikt heel wat hoger: in 2012 kan een ProContinentale status worden gehaald, om het vervolgens in Europa te maken.

“Ons vijfjarig plan bestaat uit twee jaren Verenigde Staten en drie jaren in Europa”, legt oprichter Carl Williams uit aan roadcycling.nz. “Als we volgend jaar met het juiste team naar de States gaan en direct dominant kunnen zijn, kan de stap naar ProContinentaal en Europa al in 2012 worden gemaakt.”

Voorlopig doet Williams het nog met elf, vooral jonge, renners uit Nieuw-Zeeland. Glen Chadwick is wellicht de bekendste naam van het elftal dat komend seizoen vanuit een Amerikaanse basis de koersen van het National Racing Calendar circuit zal betwisten. De kans dat we deze mannen over twee jaar ook al in Europa zien, is volgens Williams “waarschijnlijk 50/50”.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.