Kersverse prof Jarne Van de Paar pakt podiumplaats: “Ook voor mij een verrassing”

maandag 30 januari 2023 om 09:32
Kersverse prof Jarne Van de Paar pakt podiumplaats: “Ook voor mij een verrassing”

foto: Cor Vos

Vorige week vrijdag maakte Lotto Dstny bekend dat Jarne Van de Paar vanuit de beloftenploeg per direct overgeheveld zou worden naar de hoofd. Twee dagen later liet het 22-jarige talent al zien uit het goede hout gesneden te zijn. Hij eindigde als derde in de Trofeo Palma-Palma, achter Ethan Vernon en Biniam Girmay. “Ik voelde me tijdens de koers al heel goed, maar om meteen op het podium te eindigen komt toch ook voor mij als een verrassing”, vertelt Van de Paar op de site van zijn ploeg.

“Vooraf werd ik aangeduid als sprinter van dienst en dat vertrouwen probeerde ik natuurlijk zo goed mogelijk terug te betalen”, vervolgt Van de Paar. “De vele bochten en sterke wind zorgden voor een hectische finale, maar mijn ervaren ploegmaats zorgden ervoor dat we op het juiste moment naar voor kwamen. Het was een fantastisch gevoel om achter die jongens richting de laatste rechte lijn geloodst te worden en het gaf me veel zelfvertrouwen.”

In de sprint die volgde eindigde Van de Paar als derde. “Het was een chaotische sprint maar het team zette me perfect af. Ik ging misschien iets te laat aan maar kon aan het eind nog vrij veel lengtes goedmaken. Misschien zat er nog wat meer in maar uiteraard ben ik alvast tevreden met deze podiumplaats. Met ook de twee podiumplekken voor Lennert Van Eetvelt afgelopen week kunnen we zeggen dat deze Mallorca Challenge geslaagd is voor Lotto Dstny.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone