Jens Keukeleire wordt ploegmaat van Vanmarcke bij EF Education First
foto: Cor Vos (archief)
maandag 23 september 2019 om 16:47

Jens Keukeleire wordt ploegmaat van Vanmarcke bij EF Education First

Jens Keukeleire (30) heeft een contract getekend bij EF Education First. De Belg komt over van Lotto Soudal en tekent voor twee jaar bij de Amerikaanse formatie. Bij zijn nieuwe ploeg voegt hij zich bij de klassiekerkern rond Sep Vanmarcke.

“Jens is een nieuwe aanvulling op onze sterke klassieker-armada”, reageert ploegbaas Jonathan Vaughters. “Hij is ook in te zetten in onze nieuwe sprinttrein rondom Kristoffer Halvorsen. En als we kijken naar onze toekomstige kopmannen Daniel Martínez en Sergio Higuita, zochten we ook naar een ervaren waaierrijder zoals Jens.”

Zelf wil Keukeleire zich blijven richten op de klassiekers. “Vooral de kasseiklassiekers, maar ik zie mijzelf daarnaast als een renner die goed uit de voeten kan op meerdere terreinen. Daarom zie ik mij ook als een goede knecht, voor de sprinters in de leadout en voor de klassementsrenners in de grote rondes.”

Vierde ploeg
Keukeleire debuteerde in 2010 als profwielrenner bij Cofidis. Vanaf 2012 droeg hij zes jaar lang het tenue van Orica-Scott en opvolgers, alvorens hij tekende bij Lotto Soudal. Na twee jaar in Belgische dienst verkast hij nu dus naar EF Education First.

Op het palmares van Keukeleire staat onder meer twee keer de eindzege in de Baloise Belgium Tour, eindwinst in de Driedaagse van West-Vlaanderen en ritwinst in de Vuelta a España.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.