Kevin De Weert mag na tijdelijke schorsing blijven bij Lotto Soudal

donderdag 12 september 2019 om 08:50
Kevin De Weert mag na tijdelijke schorsing blijven bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos (archief)

Kevin De Weert mag blijven bij Lotto Soudal. Dat heeft algemeen manager John Lelangue laten weten aan Het Nieuwsblad. De Weert, die actief is als Performance Manager en ploegleider bij de ploeg, werd aan het begin van de Vuelta a España voorlopig geschorst na een incident, dat te maken had met drankmisbruik.

Lelangue en De Weert hebben het incident uitgesproken, waarna besloten is dat de Belgische oud-renner deze week weer zijn werkzaamheden hervat. “Toen zijn schorsing bekendraakte, heb ik gezegd dat ik contact zou blijven houden met hem. We hebben de voorbije weken een aantal keer gesproken. Kevin heeft me verzekerd dat zulke incidenten in de toekomst niet meer zullen gebeuren”, aldus teammanager Lelangue.

De Weert begeleidt komende week Lotto Soudal-renners Victor Campenaerts en Brent Van Moer, die het WK-parcours in Yorkshire gaan verkennen. “Victor is tot eind december onze renner en Brent rijdt ook volgend jaar bij ons. Dus willen wij dat ze zich goed kunnen voorbereiden”, vertelt Lelangue. “Kevin heeft in het verleden al resultaten behaald met zijn aanpak en zal dat ook in de toekomst bij ons doen.”

Wel is besloten dat De Weert niet meer in actie komt als ploegleider bij Lotto Soudal, maar nog enkel als Performance Manager.

Drankprobleem
De schorsing van De Weert volgde volgens Het Nieuwsblad na drankmisbruik, waarbij hij in Spanje met onbekenden sprak over collega-ploegleiders Marc Sergeant en Herman Frison. Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat de ex-renner een drankje te veel op had. Daarop volgde een tijdelijke schorsing vanuit Lotto Soudal. De ploeg wil niet laten weten of De Weert zich moet laten behandelen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.