Kevin De Weert tot minstens 2020 bondscoach van België
vrijdag 9 juni 2017 om 16:40

Kevin De Weert tot minstens 2020 bondscoach van België

Kevin De Weert zal tot minstens 2020 bondscoach blijven van de Belgische selectie. De 35-jarige ex-prof heeft zijn overeenkomst met Belgian Cycling verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokio.

“De komst van Kevin De Weert zorgde voor een nieuw dynamisme en enthousiasme in de rangen van Belgian Cycling”, reageert de voorzitter van de Belgische wielerbond, Tom Van Damme. “Er waait een frisse wind bij de nationale ploeg, een spirit die ons zeer bevalt. Die vernieuwde ‘drive’ kwam misschien nog het best tot uiting op het WK in Qatar. De collectieve prachtprestatie van het Belgian Cycling Team verbaasde vriend en vijand tijdens die befaamde passage door de woestijn.”

“Komt daar nog bij dat Kevin De Weert als coach Greg Van Avermaet tijdens de Olympische Spelen in Rio naar dé medaille van alle medailles leidde en dat Victor Campenaerts onder zijn hoede EK-zilver won in het tijdrijden. Als coach nam hij een blitzstart, dat mag je wel zeggen.”

De Weert blijft zich ook inzetten voor de ontwikkeling van het Belgische wielrennen. “Er zijn talentvolle Belgische renners, op de weg én in het tijdrijden. De uitdaging wordt die jongens klaar te stomen om opnieuw uit te blinken op EK’s, WK’s en Olympische Spelen”, aldus Van Damme.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2017 16:46
Toch wel een indrukwekkend rijtje zo, maar hij heeft dan ook wel goed materiaal om mee te werken.
9 juni 2017 18:20
Ja, dat Olympisch goud geeft hem natuurlijk veel krediet, maar op het EK en het WK van vorig jaar zat er toch meer in voor de Belgische ploeg
9 juni 2017 19:52
@Dario
Zeg maar meteen dat er zware taktische fouten gemaakt zijn. En wat is nu precies de verdienste van KdW aan het enorme doorbijten van GVA en de val van Nibali en Henao?
Hoe de tijd vliegt: 10 maanden later en Porte (toen ook zwaar gevallen) en Fuglsang (GVA's bondgenoot in de race naar een medaille) staan op het hoogste trapje te blinken...
Maar als KdW zijn huiswerk maakt, mag hij alvast Naesen en Benoot opschrijven voor het WK.
9 juni 2017 20:34
dynamisme....
9 juni 2017 23:08
@nederbelg; als coach moet je prijzen pakken en dat heeft ie toch gedaan. Of het zijn verdienste was, dat is een andere vraag ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.