Kévin Le Cunff verrast vriend en vijand in Boucles de l’Aulne
foto: Sirotti (archief)
zondag 27 mei 2018 om 17:34

Kévin Le Cunff verrast vriend en vijand in Boucles de l’Aulne

Kévin Le Cunff heeft verrassend Boucles de l’Aulne op zijn palmares bijgeschreven. De 30-jarige renner van het continentale St. Michel-Auber 93 was de beste van een kopgroep van vijftien man. Hij versloeg WorldTour-renner Arthur Vichot (Groupama-FDJ) en Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert).

Luis Angel Maté (Cofidis) en Gonzalo Serrano (Caja Rural-Seguros RGA) waren de dapperen die in de aanval gingen. Zij kregen net iets meer dan negen minuten voorsprong van het peloton. Wanty-Groupe Gobert leidde het peloton. Tachtig kilometer voor de meet liet Maté zijn medevluchter achter.

Een selecte groep van veertien wist zich vervolgens op de heuvels in het departement Finistère Maté bij te halen, met daarbij onder meer Arthur Vichot, Alexis Gougeard en vier renners van Wanty-Groupe Gobert, die daarmee hofleverancier waren vooraan. Het peloton kwam terug tot een minuut, maar twintig kilometer voor de meet brak de veer daar en kregen de vluchters de zege van het pak.

Dit was voor Guillaume Martin, Arthur Vichot, Kévin Le Cunff, Julien Antomarchi en Alexis Gougeard het sein om aan te vallen. Zij vonden elkaar in de laatste vijf kilometer, waarna de onbekende Le Cunff zijn eerste profzege wist te boeken in Chateaulin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.