Kevin Pauwels boekt in Hasselt eerste zege in twee jaar
foto: PhotoPress
zaterdag 1 december 2018 om 16:06

Kevin Pauwels boekt in Hasselt eerste zege in twee jaar

Kevin Pauwels is de verrassende winnaar geworden van de Grote Prijs Hasselt. De Belg van Marlux-Bingoal domineerde de gehele cross en kon aan de finish met een ruime voorsprong zijn overwinning uitgebreid vieren. Achter hem eindigden Jens Adams en Eli Iserbyt op de plekken twee en drie.

Geen Mathieu van der Poel, geen Wout van Aert en geen Toon Aerts; de drie beste veldrijders van het moment stonden door een trainingsstage niet aan de start in Hasselt. Daardoor roken de subtoppers een unieke kans op een zege.

Tim Merlier en Pauwels waren de eerste crossers die hun dromen najaagden. Zij namen in de eerste ronde direct de leiding. Achter de twee koplopers vormde zich een groepje met David van der Poel, Tom Meeusen en Eli Iserbyt, die al gauw weer de aansluiting maakte met de kop van de koers. Daarna waren het Pauwels, Iserbyt en Van der Poel die een gaatje verkregen, waarna Pauwels zijn landgenoot en de Nederlander het nakeken gaf.

Wat Van Loy deed bij de vrouwen, deed Pauwels vervolgens bij de mannen. De Belg van Marlux-Bingoal perste een sterke solo uit de benen en reed al snel een voorsprong van twintig seconden bij elkaar. Daarachter reed Adams als eenzame achtervolger. Hij had vlak daarvoor Van Kessel, Meeusen, Iserbyt en Van der Poel achtergelaten. Op gepaste afstand streden zij om de derde plek.

In de laatste rondes kwamen de eerste en tweede plaats van Pauwels en Adams niet meer in gevaar, waarna Pauwels voor het eerst in meer dan twee jaar zijn handen weer in de lucht kon steken. Zijn laatste zege boekte hij in februari van het jaar 2016, toen hij in Oostmalle de beste was. Op gepaste afstand was het de Belg Iserbyt die de rest zijn wil oplegde en zo als laatste mee het podium op mocht.

SOUDAL Classic 2018-2019
Uitslag manche 2, mannen: flag-be Hasselt (UCI-niveau:C2)
1. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal) 1u02m19s
2. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +17s
3. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) +26s
4. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus) +31s
5. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus +35s
6. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions) +1m01s
7. flag-nl David van der Poel (Corendon-Circus) +1m06s
8. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles) +1m13s
9. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea Lions) +1m13s
10. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea Lions) +1m34s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.