Kevin Pauwels grijpt eerste seizoenszege in Ruddervoorde
Foto: Marcel Koch
zondag 8 november 2015 om 16:02

Kevin Pauwels grijpt eerste seizoenszege in Ruddervoorde

De derde Superprestigecross van het seizoen is gewonnen door Kevin Pauwels. De 30-jarige Kempenaar was in het West-Vlaamse Ruddervoorde de betere van Wout van Aert (Sunweb-Napoleon Games) en Sven Nys (Crelan AA Drink).

Kersvers Europees kampioen Lars van er Haar schoot wel het snelst uit de startblokken, maar – zoals hij vooraf al voor de camera’s van Sporza aangaf – was hij niet heel gefocust en stapelde hij de foutjes op. Na een ronde volgde hij al op een twintigtal seconden van een kopgroep, waar Kevin Pauwels het tempo bepaalde. Eerst volgden Radomir Simunek, Tom Meeusen, Sven Nys, Wout van Aert en Klaas Vantornout nog in zijn spoor, maar een ronde later zat alleen Nys nog aan het wiel van de stille Kempenaar.

Maar na een half uur wedstrijd ging Nys plots overkop, waardoor Pauwels alleen aan de leiding kwam. Zijn voorsprong was in een klap twintig seconden. In de achtergrond kreeg Nys het gezelschap van een onder stoom komende Wout van Aert. Samen probeerden ze nog wel dichterbij de komen, maar Pauwels hield al bij al makkelijk stand. In de slotronde nam Van Aert nog afstand van Nys, die naar eigen zeggen bezweek aan de warmte.

De volgende confrontatie staat komende woensdag al op het programma. Dan zakken de renners af naar Niel voor de Jaarmarktcross.

Superprestige veldrijden 2015-2016
Uitslag manche 3: Ruddervoorde

1. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
2. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
3. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
4. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
5. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
6. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
7. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)
8. flag-be Diether Sweeck (ERA-Murprotec)
9. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
10. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)

RIDE Magazine
25 Reacties
Sorteer op:
8 november 2015 16:05
Thuis-rijder wint, aldus logica Belgische pers.
8 november 2015 16:07
Indrukwekkend hoor. Gewoon vanaf de eerste minuut aan kop, om het met verve af te maken. Ik blijf het zeggen, als Pauwels wat meer in zichzelf gelooft, dan kan hij Van Aert en VdH aan. Of meer dan moeilijk maken.

Hij is sowieso completer dan Lars.
8 november 2015 17:46
Anonieme Purito, Hoe kan je beweren dat Pauwels met 31jr completer is dan Lars Boom/Lars van der Haar?
8 november 2015 17:52
Omdat Purito standard poep praat.
8 november 2015 18:07
Wat heeft compleetheid met leeftijd te maken? Het heeft alles te maken met je kwaliteiten op verschillende gebieden. En in dat opzicht is Pauwels meer allround, dwz, een completere renner dan VDH. Ik vind VDH verder wel de betere renner, dwz, de onderdelen die hij goed beheerst, op deze leeftijd al, ontstijgen de compleetheid van Pauwels.
8 november 2015 18:11
completer? mhoa... maar het valt wel op dat pauwels nauwelijks een foutjes maakt, zeer constante tempo`s rijdt, goed kan klimmen en een degelijke sprint heeft. het oogt allemaal niet zo spectaculair maar is ondertussen wel goed bezig.
Maar de renners van Aert en van der Haar kunnen echt iets forceren, dat is bij Pauwels iets minder.
8 november 2015 18:25
Jammer dat Simunek nog hard ten val kwam, was toch goed bezig.. Walsleben is ook nergens meer zeg.. Verder een sterke cross van Pauwels!
8 november 2015 19:00
Graag een reactie van Purito waarom hij Kevin beter vindt dan Boom en van der Haar aub, Purito is toch onderdeel van wielerflits?
8 november 2015 19:08
Misschien kun jij beginnen met waarom je dat niet vindt.
8 november 2015 19:19
Ik denk eerlijk dat van der Haar de sterkste is, en zodra Mathieu terugkomt ook hij het moeilijk gaat krijgen. Door de gekke Vlamingen kan van Aert alleen maar verliezen , en als ie wint...wint hij nog niet echt met zijn nederlandse vader.
8 november 2015 19:28
Mooie overwinning toch, weinig op af te dingen. Wordt tijd dat de wereldkampioen zijn rentree maakt. Pas dan kunnen de prestaties van de anderen op werkelijke waarde worden geschat.
8 november 2015 19:51
Wat ging er mis bij de mannen die gisteren nog top 10 reden en vandaag een dnf hadden: Taramarcaz, simunek en m . Vanthorenhout?
8 november 2015 20:00
Simunek ging onderuit. Verder is vorm van de dag in het veldrijden sowieso nogal vaak verschillend. Zo was Nys gisteren 'ziek' en rijdt ie vandaag zn beste cross van t seizoen...
8 november 2015 20:40
dprins thuisrijder? Klaas reed voor eigen publiek (een laffe cross). Wij waren live aanwezig en kunnen beamen dat de Kempenaar Kevin Pauwels in West-Vlaanderen van begin tot einde op kop reed en meer dan verdiend de overwinning behaalde.
9 november 2015 08:11
is van aert aan het kraken????
9 november 2015 09:45
Natuurlijk was Nys niet ziek. Nys beseft eindelijk dat het misschien slim is om hier en daar een crossje (nietszeggend EK in vele ogen) te laten schieten. Klaas doet het al jaren zo en dat heeft hem toch al tweemaal de driekleur opgeleverd.
9 november 2015 10:29
Het ging er ook niet om dat Nys zaterdag ziek was, maar dat hij de voorliggende dagen ziekjes was geweest. Dan kan een dag veel verschil maken. Al zal enig opportunisme heus een rol hebben gespeeld.
9 november 2015 12:16
edit redactie: niet doen

@allen
Het is toch niet zo heel moeilijk te zien dat Pauwels completer is dan Van der Haar?

- Het is een betere klimmer op een parcours a la Gavere/Namen

- Heeft een soepelere bochtentechniek

- Is beter in vlakke 'stoemp-crossen'. Dat was altijd zijn zwakke punt, en vergelijken met een Van Aert of Nys blijft hij in het nadeel, maar Van der Haar is nergens in een cross als Loenhout of Essen.

- Ze hebben beiden een bijzonder goede sprint

- Qua zandcapaciteiten is Pauwels ietsjes beter. Hij is zeker niet minder.

- Qua pure techniek schat ik Pauwels ook wat hoger in. Hij maakt inderdaad nauwelijks fouten.

En natuurlijk is Lars in enkele dingen beter: optrekken na een bocht, een intervalparcours a la Valkenburg. En bovendien is hij agressiever dan Pauwels. Maar qua capaciteiten dicht ik Pauwels dezelfde kwaliteiten toe hoor. Hij is niet voor niets tweevoudig Wereldbekerwinnaar en meervoudig podiumklant in WK's.

Smuckinho verwoordt het goed.
9 november 2015 13:33
edit redactie: gebruik hiervoor de DM-functie
9 november 2015 18:47
@8.6
Ik ook.
9 november 2015 19:45
edit redactie: gedraag je
9 november 2015 21:39
edit redactie: niet doen
9 november 2015 22:16
@8.6
Ach, je mag van mij op het uitroeptekentje klikken. Ik laat me niet zomaar wegzetten als iemand die altijd poep praat. Soms moet je kwaad met kwaad bestrijden.

Je hebt hoop ik wel door dat dit een beetje politie-achtig oogt? Je hoeft je niet overal mee te bemoeien he. Nu creëer je alleen maar extra tamtam.
9 november 2015 22:24
@ purito:
ik heb ook op het uitroepteken gedrukt bij de reactie van DerEffe. en ook bij die van jou. maar als wielerflits het best vindt, dan zij het zo. het zal wel aan mij liggen dan.
10 november 2015 10:31
@8.6

Jammer dat je hier op zo'n nare manier handelt. Op purito reageer je lekker snel, maar was je de dag ervoor toen die opmerking jegens purito gemaakt werd. En dan nog, purito ergens op aanspreken, omdat die van zich afbijt vanwege dat niemand er wat van zegt. Pak degene die begint eens bij de lurven. Als je actie onschadelijk maakt krijg je ook geen reactie.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.