Kévin Van Melsen geopereerd aan gebroken sleutelbeen na val in Tour of Leuven

dinsdag 9 augustus 2022 om 20:57
Kévin Van Melsen geopereerd aan gebroken sleutelbeen na val in Tour of Leuven

foto: Cor Vos

Kévin Van Melsen is succesvol geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen, een gevolg van een zware val zondag in de Tour of Leuven. De 35-jarige renner van Intermarché-Wanty-Gobert zal naar verwachting zes weken aan de kant blijven.

Van Melsen hoopt spoedig te herstellen van de operatie. De ervaren kracht zet namelijk aan het eind van het seizoen een punt achter zijn carrière en hoopt nog een aantal mooie prestaties neer te zetten op de weg, voordat hij de sportieve leiding in handen neemt bij het opleidingsteam van Intermarché-Wanty-Gobert. “Het is een fysieke en mentale klap, maar ik ga mijn best doen om zo snel mogelijk terug te komen om mijn carrière op een hoog niveau af te sluiten.”

Van Melsen maakte begin juli bekend dat hij aan het eind van het seizoen zijn fiets aan de haak hangt. Vlak daarna kwam de aankondiging dat hij aan de slag gaat in het nieuwe opleidingsteam van zijn ploeg. “Na mijn carrière van twaalf jaar als beroepsrenner, kan ik mijn ervaring doorgeven aan de jongeren. We zijn erg gemotiveerd om het beste uit de kwaliteiten van onze toekomstige renners te halen. We willen ze klaarstomen voor de volgende stap in hun carrière.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone