Kielich en Bossuyt winnen in Zolder; Oost-Vlaamse Sluitingsprijs geannuleerd

Door , maandag 6 juli 2020 om 13:44
Kielich en Bossuyt winnen in Zolder; Oost-Vlaamse Sluitingsprijs geannuleerd

© Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de oefenwedstrijd van zondag in Zolder, waar veldrijder Timo Kielich de mannen- en Shari Bossuyt de dameswedstrijd won. En de afgelasting van de Oost-Vlaamse Sluitingsprijs in Zele.

Timo Kielich en Shari Bossuyt winnen op Circuit Zolder

Gisteren wonnen Florian Sénéchal in Rotselaar en Sep Vanmarcke in Outrijve, maar ook op het Circuit van Zolder werd opnieuw gekoerst. De overwinning bij de dames ging naar Shari Bossuyt. De beloftevolle baanrenster van het NXTG Racing Team haalde het in een sprint met zeven van Marthe Truyen (Telenet-Baloise) en de Finse Laura Vainionpää.

Geplaatst door NXTG Racing op Zondag 5 juli 2020

Bij de heren ging de overwinning naar voormalig U23-veldritkampioen Timo Kielich. De renner van Creafin-Fristads klopte Toon Stippelmans in een sprint met twee. Vinny Bzdenga maakte de top drie vol.


Oost-Vlaamse Sluitingsprijs geannuleerd

De Kaj-kwb prijs Zele, in de volksmond beter gekend als de Oost-Vlaamse Sluitingsprijs, zal dit jaar niet doorgaan. De kermiskoers stond gepland op 7 oktober, maar bij de herschikking van de wielerkalender kreeg ook de Brabantse Pijl die datum toegewezen. Ook de Ronde van Italië is nog aan de gang. “Niet dezelfde rennersvijver, maar wel concurrentie op organisatorisch vlak”, klinkt het bij de organisatoren. “Zo werkt een groot deel van de ruim honderd nodige seingevers ook voor Flanders Classics.” En zal dus ingezet worden in de Brabantse Pijl.

“Die grote koersen worden ook uitgezonden op tv wat – zeker bij tegenvallend weer – merkbaar zal zijn aan de publieke opkomst. Daarnaast is het in deze financieel moeilijke tijden ook niet evident om het budget rond te krijgen, ook al hebben we trouwe sponsors. En dan is er nog de wispelturigheid van Covid-19. Dit alles samen deed ons beslissen om een jaartje over te slaan. In 2021 zijn we er opnieuw bij.” Vorig jaar ging de zege in Zele naar Cees Bol (Team Sunweb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.