Kim Van De Steene helpt droom van hartsvriendin Jolien Verschueren waar te maken

Kim Van De Steene helpt droom van hartsvriendin Jolien Verschueren waar te maken

© Cor Vos

maandag 8 november 2021 om 13:08

Kim Van De Steene (35), de veldritrevelatie van 2018, verhuist op 1 januari 2022 naar  ‘Team Never Give Up by Jolien Verschueren’. Een eigen team was de droom van de overleden veldrijdster. Van De Steene en Veschueren, die allebei de Koppenbergcross wonnen, waren beste vriendinnen.

Laatbloeier Van De Steene maakte furore in 2018, toen ze verrassend twee klassementscrossen won. De Oost-Vlaamse, toen uitkomend voor Tarteletto-Isorex, won zowel in Boom als op de Koppenberg. Maar door het succes sukkelde Van De Steene in een mentale dip.

Ze nam de tijd om weer op haar positieven te komen vooraleer ze de competitie hervatte, maar het absolute topniveau haalde ze nadien niet meer. En daar had Van De Steene ook vrede mee. Meer zelfs, ze stak nooit onder stoelen of banken dat haar gezin op de eerste plaats kwam. Een jaar later won ze nog in Ardooie, voorlopig haar laatste zege in een UCI-cross.

Ze vertrok bij Tarteletto-Isorex om vanaf het voorjaar 2020 bij BNS Technics Concrete House op een lager niveau haar hobby verder te zetten. Maar straks verhuist ze dus naar ‘Team Never Give Up by Jolien Verschueren’. De ploeg bestaat momenteel uit Jolisa Verschueren (de zus van Jolien) en Nele De Vos. Een eigen ploeg was de droom van Jolien zelf. Met Van De Steene komt er dus een derde renster bij.

Op haar Facebookpagina maakte Van De Steene haar overstap kenbaar met onderstaande persoonlijke boodschap:

Lieve Jolien,
Ik geloof dat je ons van hierboven kan zien.
Straks in jouw kleuren, in jouw zelf ontworpen kledij
Fietsen we voor altijd zij aan zij.
Dankbaar dat ik vanaf 1 januari van jouw team deel mag uitmaken
En zo samen met jouw gezin, ploeggenotes, supporters en al wie je lief heeft, jouw droom mag waarmaken…
Vol liefde en passie in onze sport zo samen
Herinneringen aan jou koesteren en ophalen.
Voor altijd in ons hart x
Lieve knuffel x

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.