Kirsten Wild bezorgt Nederland eerste goud op WK Baanwielrennen
woensdag 28 februari 2018 om 19:41

Kirsten Wild bezorgt Nederland eerste goud op WK Baanwielrennen

Kirsten Wild heeft Nederland het eerste goud bezorgd op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn. In de finale van de scratch stond er geen maat op de 35-jarige Almelose. De Belgische Jolien D’hoore pakte zilver, Amalie Dideriksen brons.

Wild sloeg haar slag in de laatste zes ronden toen ze de tegenaanval inzette op een uitval van Lydia Gurley en Verena Eberhardt. Ze ging voorbij het Iers-Oostenrijkse duo en pakte meteen een flinke voorsprong. De koppositie gaf ze niet meer af en greep haar tweede wereldtitel op dit onderdeel. Ook in 2015 was ze namelijk de beste.

“Heel gaaf dat ik heb gewonnen voor mijn thuispubliek. Dit is geweldig”, zei Wild na afloop. “Dit was tegen de beste rensters van de wereld, cool dat ik won na een solo. Mijn plan was om kalm te blijven voor de sprint, maar ook dit pakte erg goed uit. Geweldig om te winnen in Apeldoorn, ik heb er geen woorden voor.”

Dit is niet haar enige optreden tijdens het WK Baanwielrennen. Op de piste van Omnisport Apeldoorn rijdt ze namelijk op maar liefst vier onderdelen mee. Vrijdag komt ze uit op het omnium, zaterdag op de koppelkoers en zondag in de puntenkoers.

Aan de top
Kirsten Wild staat al jaren aan de top van het Nederlandse baanwielrennen. Zeven jaar geleden stond ze voor het eerst op het podium van een WK toen ze brons won op het omnium. Daarna volgden opnieuw een bronzen plak op het omnium en goud op de scratch in 2015. Ook in 2016 en 2017 waren er medailles.

Uitslag WK Baanwielrennen – Scratch Vrouwen
flag-nr1 flag-nl Kirsten Wild
flag-nr2 flag-be Jolien D’hoore
flag-nr3 flag-dk Amalie Dideriksen

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2018 19:43
Erg knap! Het leek dat ze nog wel teruggepakt zou worden en dat ze te vroeg gegaan was, maar ze won gewoon met twee vingers in de neus.
28 februari 2018 19:44
Poeh, dat was indrukwekkend.
28 februari 2018 20:08
Daar stond gewoon geen maat op...
28 februari 2018 20:09
Ontzettende klasbak
28 februari 2018 21:03
Blijf het bizar vinden hoe GB overheersde bij de Olympische Spelen van Rio en het laatste jaar tot op heden niet erg bijzonder meer presteert.

OT: Top gereden, erg knappe zege!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.