Lorena Wiebes wint Prudential RideLondon Classique na diskwalificatie Kirsten Wild
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 3 augustus 2019 om 19:51

Lorena Wiebes wint Prudential RideLondon Classique na diskwalificatie Kirsten Wild

Lorena Wiebes heeft de door een grote valpartij ontsierde Prudential RideLondon Classique gewonnen na de diskwalificatie van Kirsten Wild. Elisa Balsamo werd tweede, Coryn Rivera derde.

De Prudential RideLondon-Classique is het sprintersbal voor de vrouwen. ’s Werelds snelste vrouwen namen het zaterdag voor de koninklijke ogen van Buckingham Palace tegen elkaar op.

Kirsten Wild, Lorena Wiebes, Marianne Vos, Marta Bastianelli en Jolien D’Hoore zullen erg uitgekeken hebben naar deze wedstrijd. Waarom? Omdat zij tot de favorieten gerekend mogen worden.

Sprintersploegen houden peloton bij elkaar
Heel erg veel gebeurde er niet in de 68 kilometer lange wedstrijd. Het tempo werd hoog gehouden door onder andere Team Sunweb (met ex-winnares Coryn Rivera binnen de gelederen), Hitec Products (met Lucy Garner), Virtu (Marta Bastianelli) en WNT Rotor (Kirsten Wild), waardoor nauwelijks serieuze aanvalspogingen het vermelden waard waren.

Grote valpartij in laatste honderd meter, Wiebes wint na diskwalificatie Wild
In de laatste ronde kwamen het sprinttreintje van WNT Rotor in rap tempo opzetten. Wild werd goed afgezet, waarna Wiebes de sprint van ver aanging. Op dat moment vond er een grote valpartij op de tweede rij plaats.

Wiebes kreeg daar niks meer van mee: de Nederlands kampioene leek op de weg naar de zege te zijn, maar zij werd in extremis nog gepasseerd door Wild. Wild schreeuwde het na de finish uit van vreugde, maar na het terugkijken van de beelden werd besloten om de renster van WNT Rotor te diskwalificeren.

Wild had de grote valpartij veroorzaakt door van haar lijn te sprinten. Daardoor werd Wiebes alsnog de winnares van de Prudential RideLondon Classique.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.