Kirsten Wild maakt favorietenrol waar met gouden plak op het Omnium
foto: Tim van Hengel
maandag 6 augustus 2018 om 21:48

Kirsten Wild maakt favorietenrol waar met gouden plak op het Omnium

Kirsten Wild heeft tijdens het EK Baanwielrennen in Glasgow haar favorietenrol in het Omnium waargemaakt. De wereldkampioene op deze discipline weerstond in het slotonderdeel de aanvallen van de Britse Katie Archibold en besliste de strijd in haar voordeel op de voorlaatste van acht sprints, waar ze veruit de sterkste was.

Wild (35) legde de basis voor haar overwinning al meteen in de Scratch, waarin ze na 7,5 kilometer als eerste over de streep kwam. In de Tempokoers en de Afvalkoers die volgden moest ze de winst laten aan Evgenia Augustinas en Katie Archibald. Met een kleine voorsprong ging ze dan het slotonderdeel in, de Puntenkoers.

Archibald streed voor wat ze waard was, maar de Britse moest toezien dat Wild attent van voren bleef koersen en zich niet van de wijs liet brengen. Archibald liet in de slotfase een belangrijke kans op een inhaalslag liggen, terwijl Wild daar juist de volle punten opstreek. Haar inspanningen werden beloond met een nieuwe gouden medaille.

Succesvol toernooi
Wild won op het voorbije WK in Apeldoorn niet alleen goud op het Omnium, maar ook op de Scratch en de Puntenkoers. Met een gouden plak op de Scratch vrijdag en de zege van vandaag, mag zij opnieuw spreken van een succesvol toernooi. Morgen komt ze nog in actie op de koppelkoers aan de zijde van Amy Pieters.

Omnium – vrouwen
flag-nr1 flag-nl Kirsten Wild
flag-nr2 flag-gb Katie Archibald
flag-nr3 flag-it Letizia Paternoster

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
6 augustus 2018 21:49
Superieur!!!! Klasse Kirsten!
6 augustus 2018 21:51
Wat een beest zeg in die voorlaatste sprint! Chapeau
6 augustus 2018 22:49
damn die blijft gewoon meesterlijk goed op de baan :) Mooi om te zien hoor.
6 augustus 2018 22:59
Wat een jaar beleeft zij, en ook met overmacht!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.