Kirsten Wild wint meteen bij terugkeer op de baan
foto: WielerFlits/Tim van Hengel
zondag 16 december 2018 om 07:42

Kirsten Wild wint meteen bij terugkeer op de baan

Kirsten Wild was er de afgelopen weken niet bij in Milton en Berlijn, maar dit belette de wereldkampioene niet om in Londen bij haar terugkeer op de baan meteen goud te veroveren. De 36-jarige Wild won namelijk op het omnium.

Het omnium bestaat uit de onderdelen scratch, de temporace, de afvalkoers én de puntenkoers. Wild wist meteen het eerste onderdeel te winnen, waardoor ze al een goede basis wist te leggen voor de zege. In de temporace moest ze genoegen nemen met een derde plaats.

In de afvalkoers was ze dan weer de beste, waardoor ze als leidster begon aan de afsluitende puntenkoers. Ze diende vooral haar directe concurrente Jennifer Valente te schaduwen, wat ze dan ook deed. Hierdoor kwam ze nooit echt in de problemen. De Amerikaanse Valente veroverde uiteindelijk het zilver, voor de Canadese Allison Beveridge.

Succesvolle rentree
Voor Wild – de regerend Europees- én wereldkampioene in dit onderdeel – was het haar eerste Wereldbeker in bijna twee maanden tijd. Eind oktober kwam ze nog in actie tijdens de eerste wereldbekermanche van het seizoen, in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Ook toen wist ze goud te veroveren op het omnium. Hierna besloot Wild om een rustperiode in te lassen.

Uitslag omnium vrouwen
flag-nr1 flag-nl Kirsten Wild
flag-nr2 flag-us Jennifer Valente
flag-nr3 flag-ca Allison Beveridge

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.