Kiryienka prolongeert tijdrittitel Europese Spelen
Vasil Kiryienka - foto: Cor Vos
dinsdag 25 juni 2019 om 14:21

Kiryienka prolongeert tijdrittitel Europese Spelen

Bij de Europese Spelen in Minsk heeft Vasil Kiryienka net als vier jaar geleden het goud veroverd in de individuele tijdrit. In eigen land verwees hij Nelson Oliveira en Jan Bárta naar de overige medailles.

De 28,6 kilometer lange chronoproef bestond uit twee rondes van 14,3 kilometer. Hierdoor was de organisatie genoodzaakt om het deelnemersveld in twee groepen te verdelen. Echt gewezen tijdrijders zaten er niet in de eerste groep, op een man na. Ex-wereldkampioen tijdrijden Vasil Kiryienka veroverde vier jaar geleden het goud tijdens de eerste Europese Spelen in Baku en in eigen land was hij er opnieuw bij.

De Wit-Rus, die in april weer terugkeerde in het peloton na hartproblemen, moest als een van de eersten vertrekken en het was dan ook niet verbazingwekkend dat hij de beste tijd realiseerde. Voor eigen volk reed de 37-jarige tempobeul een tijd van 33 minuten en drie seconden, oftewel een gemiddelde van net geen 52 kilometer per uur.

foto: Cor Vos

Kyrienka volgt zichzelf op 
De renner van Team Ineos kon zich nog niet rijk rekenen, want in de tweede startgolf zaten er met Ryan Mullen, Jan Bárta en Nelson Oliveira nog wat geduchte concurrenten. Aan het eerste tussenpunt waren Barta en Mullen inderdaad sneller, maar aan de finish bleek het verschil met de Wit-Russische hardrijder aanzienlijk.

Oliveira moest 28 tellen toestaan en daarmee werd de Portugees eigenaar van de zilveren medaille. Bárta legde beslag op het brons, al scheelde het niet veel met Mullen. De Tsjech was één seconde sneller dan de Ier.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.