Kittel: “Eerste seizoenszege voelt als een comeback”
dinsdag 5 februari 2019 om 17:13

Kittel: “Eerste seizoenszege voelt als een comeback”

Marcel Kittel kende in 2018 een zeer pover seizoen, maar de Duitser is vastberaden om er dit jaar weer te staan. De eerste signalen zijn positief, getuige zijn zege in de Trofeo Palma. “Dit is meer dan alleen een overwinning. Het is ook een soort comeback”, zo laat de Duitse sprinter weten.

Kittel versloeg in de Spaanse eendagswedstrijd Timothy Dupont en Hugo Hofstetter. Het was zijn eerste zege sinds 12 maart 2018, toen hij de zesde etappe won in Tirreno-Adriatico. “Ik voelde me de laatste dagen al goed”, aldus Kittel. “Ik ben blij dat ik een overwinning aan mijn ploeggenoten kan schenken.”

Positieve signalen 
“Dit geeft me enorm veel vertrouwen, het is een zeer belangrijke overwinning.” Voor Erik Zabel – performance coach bij Katusha-Alpecin – komt de overwinning niet helemaal uit de lucht vallen. “Ik heb de laatste drie maanden intensief met Marcel samengewerkt, en ik zag alleen maar goede dingen.”

Marcel Kittel stond weer eens op het hoogste schavotje – foto: Cor Vos

“We zijn al sinds december gefocust op het nieuwe seizoen. We kijken niet meer achterom”, aldus de oud-sprinter. Ploegleider Claudio Cozzi kan het beamen. ‘We zagen al tijdens het laatste trainingskamp dat Marcel goed in vorm is.” In de Trofeo Palma gaf de 30-jarige Duitser alvast een eerste visitekaartje af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.