Kittel na verloren fotofinish: “We boeken langzaam progressie”
foto: Sirotti
zaterdag 24 februari 2018 om 10:53

Kittel na verloren fotofinish: “We boeken langzaam progressie”

Marcel Kittel moest na afloop van de derde etappe in de Abu Dhabi Tour een bittere pil slikken. De Duitse spurtbom waande zich na een indrukwekkende remonte zegezeker, maar een fotofinish wees zijn landgenoot Phil Bauhaus als sprintwinnaar aan. Toch beschouwde de Katusha-Alpecin-renner het glas na afloop als halfvol. “We boeken als ploeg langzaam progressie.”

Kittel toonde zich na afloop – ondanks de nipte sprintnederlaag – tevreden met het behaalde vormpeil. “Ik voelde me voor het eerst weer normaal. De afgelopen dagen was ik aan het sukkelen, wellicht door de hitte. De sprint verliep nu echter zonder problemen. Ik wist dat er in de finale tegenwind stond, en ik daarom van achteruit moest komen. Dit gebeurde helaas net te laat.”

Vorig jaar stond de zegeteller rond deze tijd al op vijf stuks. In dienst van zijn nieuwe ploeg zoekt Kittel nog altijd naar zijn eerste seizoenszege. Desalniettemin maakt de Duitser zich geen zorgen. “Ik voel dat we elkaar steeds beter aanvoelen. Het is misschien niet altijd terug te zien in de uitslagen, maar we maken wel degelijk vorderingen.”

“Veel mensen denken dat een nieuwe sprinter meteen kan worden ingepast in een treintje, en dat er gelijk overwinningen zullen volgen. Zo werkt het echter niet. We moeten eerst op elkaar ingespeeld raken, voordat we resultaten kunnen boeken”, aldus Kittel.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 februari 2018 11:03
Grappige kop
24 februari 2018 11:55
Als je gisteren zijn sprintsnelheid zag, legt hij er straks iedereen weer op in de tour.
24 februari 2018 13:07
Is de fotofinish al gevonden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.