Klaas Lodewyck nieuwe ploegleider BMC
dinsdag 28 november 2017 om 11:20

Klaas Lodewyck nieuwe ploegleider BMC

BMC heeft Klaas Lodewyck aangesteld als ploegleider. De Belg maakt de overstap van de opleidingsploeg van BMC, die ophoudt te bestaan.

De 29-jarige Lodewyck moest in 2015 zijn profcarrière noodgedwongen beëindigen vanwege hartproblemen. Vanaf 2012 tot het moment dat hij stopte, was hij actief als prof voor de Amerikaanse WorldTour-ploeg.

“Als oud-renner van BMC is hij natuurlijk goed bekend met de werkwijze van onze staf en renners”, zegt teammanager Jim Ochowicz in het persbericht van de ploeg. Lodewyck was afgelopen seizoen al een aantal keer actief voor de WorldTour-afdeling van BMC, als tweede ploegleider. “Klaas heeft al heel wat ervaring in koersen op onze wedstrijdkalender als renner of als tweede ploegleider. In 2018 maakt de stap naar eerste ploegleider. Wij zijn blij met zijn komst.”

Lodewyck is gelukkig met zijn nieuwe baan. “Het is droom die uitkomt. Toen ik gedwongen werd te stoppen met koersen heb ik van Jim Ochowicz de kans gekregen om ploegleider te worden. Ik ben hem daar nog altijd dankbaar voor. De afgelopen twee jaar heb ik veel geleerd als ploegleider van jonge talenten. Ik denk dat ik het goed heb gedaan, als je de resultaten ziet. Van mij mag het seizoen 2018 starten!”

Lodewyck neemt bij BMC de plek in van Yvon Ledanois. De Fransman maakte in augustus bekend over te stappen naar Fortuneo-Oscaro, de nieuwe ploeg van o.a. Warren Barguil. De andere ploegleiders bij BMC zijn Fabio Baldato, Valerio Piva, Maximilian Sciandri en Jackson Stewart.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
28 november 2017 20:56
Moet zowat de jongste ploegleider in de WT zijn... moet kunnen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.