Klaas Vantornout in gips na val in Namen

maandag 18 december 2017 om 08:24
Klaas Vantornout in gips na val in Namen

foto: Orange Pictures - Sportfoto

De massale valpartij van gisteren in Namen heeft toch gevolgen voor Klaas Vantornout. De tweevoudig Belgisch kampioen dacht er aanvankelijk zonder breuken vanaf te komen, maar nader medisch onderzoek heeft aangetoond dat hij een botschilfer in zijn linkerhand heeft afgebroken. Zo meldt zijn ploeg op haar website.

Het was een zeer ongelukkig begin voor Vantornout, die heeft aangegeven er na dit seizoen mee te stoppen. “Dju, dat dit net hier moet gebeuren. Ik had hier veel voor gedaan, én veel van verwacht. En ik voelde me ook heel goed”, zei de in pijn verkerende Vantornout na afloop. “Vooral mijn linkerpols en -elleboog vingen de klap op. Die doen écht pijn.”

Waar Vantornout de hoop had er zonder serieuze blessure vanaf te komen, bleek bij de controle in het ziekenhuis dat dit valse hoop was. “Er is door de klap een schilfertje losgekomen van het bot in mijn linkerhand. Om dat te laten herstellen, is rust nodig. Daarom kreeg ik meteen een gips rond de hand. Die moet ik minstens acht dagen dragen”, aldus de pechvogel van Marlux-Napoleon Games. “Nadien volgt een controle en wordt het gips wellicht vervangen door een brace.” De datum van de terugkeer van Vantornout is afhankelijk van deze brace; komt deze wel of niet. Mits hij wel een brace krijgt, is het nog de vraag in hoeverre er te fietsen valt met de steunband. De kans dat de Belg in 2017 nog mee zal doen is volgens de ploeg niet al te groot.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Nultra 18 december 2017 om 09:15

Ik dacht dat ie dit seizoen al gestopt was, maar dat schijnt pas volgend seizoen te zijn.

zipp404 18 december 2017 om 11:14

Bij Klaas is het niet meer wat het was. Dat heeft hij zelf ook al meerdere keren gezegd. Maar ondanks zijn mindere prestaties heeft hij nog een serieuze fanclub die hem nog overal supporteren. Ook heeft hij dit jaar nog enkele uitschieters gehad, in voornamelijk moddercrossen. Nooit echt een topper geweest, vaak top-5.
Als ik hem was zou ik Ben Berden achterna zijn gegaan, savonds voor de cross een pint pakken en vervolgens nog mee strijden voor de overwinning;)
On: Dit is niet het afscheid wat hij verdient in ieder geval.

LutsenkoFan 18 december 2017 om 12:38

Hij rijdt dit seizoen nog best redelijk en was hier ook kanshebber op misschien wel top 5.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.