Klasse te sterk: Wout van Aert wint met negen minuten voorsprong zijn eerste gravelwedstrijd
foto: Raymond Kerckhoffs
zaterdag 26 augustus 2023 om 12:03

Klasse te sterk: Wout van Aert wint met negen minuten voorsprong zijn eerste gravelwedstrijd

Wout van Aert heeft de gravelwedstrijd in Houffalize gewonnen. De Belgische renner deed daar mee aan zijn eerste gravelkoers en liet er duidelijk geen gras over groeien. Van Aert reed solo naar de overwinning.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

 

Voor de start van de wedstrijd was Van Aert nog voorzichtig. “Het is de eerste keer dat ik zo’n koers rijd. Ik ben benieuwd hoe het zal verlopen. Ik heb geen idee hoe intensief het is, dus het zal eerst een beetje aankijken zijn”, vertelde hij aan VTM.

Wout van Aert wint gravelseries Houffalize. Foto: Raymond Kerckhoffs

Tijdens de koers voelde de renner van Jumbo-Visma zich duidelijk goed. Van Aert knalde weg van het peloton en reed solo naar de zege in Houffalize. Uiteindelijk kwam Van Aert met negen minuten voorsprong over de streep in Houffalize. Daan Soete en Paul Voss eindigden mee op het podium. In oktober staat de Belg aan de start van het WK Gravel.

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.