Klassementsleider Lutsenko zegeviert in Hainan

zaterdag 29 oktober 2016 om 08:08
Klassementsleider Lutsenko zegeviert in Hainan

Foto: Sirotti (archief)

Alexey Lutsenko heeft na vandaag de leiderstrui in de Tour of Hainan nog steviger om zijn schouders. De 24-jarige renner van Astana wist de achtste etappe op zijn naam te schrijven. Hij was de snelste van een uitgedund peloton.

Het duurde vandaag lang voordat de vlucht van de dag wegreed. Pas na één uur koers kregen negen renners een vrijgeleide van het peloton. Nico Brüngger (Roth) bleek daarvan de sterkste. Hij wist het langst vooruit te blijven in een heuvelachtige slotfase. Kansen op een etappezege had hij echter nooit. Het peloton hield het verschil steeds beperkt. Op een kleine twintig kilometer voor het einde werd Brüngger ingerekend.

Mauricio Ortega (RTS-Monton Racing) besloot vervolgens aan te vallen. De Colombiaan stond op een vijfde plaats in het klassement en was dus een bedreiging voor Lutsenko. Op het laatste klimmetje van de dag sprong de klassementsleider zelf naar Ortega toe, samen met vier anderen. Later kwam ook het (sterk uitgedunde) peloton weer aansluiten.

Deze groep stevende af op een sprint in de straten van Qiongzhong. Op kop van het peloton zagen we steeds het blauw van Astana. De ploeg van de klassementsleider trok de sprint uitstekend aan. Lutsenko wist het werk van zijn ploegmaten vervolgens eenvoudig af te maken. Hij eindigde een fietslengte voor Rafael Andriato (Wilier-Southeast). Derde werd Andrea Pasqualon (Roth).

Lutsenko begint zondag als leider aan een vlakke slotetappe. Het peloton vertrekt dan zonder Peter Koning. De Drapac-renner moest vandaag halverwege de etappe afstappen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Polleke 29 oktober 2016 om 08:35

Sterk baaske…

0
Koersmaniak 29 oktober 2016 om 11:23

Waar rijdt Westra volgend jaar?

0
tendam 29 oktober 2016 om 12:00

@koersmaniak
Volgens mij gewoon bij Astana, als hij er tenminste niet helemaal mee kapt.

on: grappig, een koers waarin zowel Lutsenko als Mohoric winnen. Beiden wereldkampioen bij de beloften, beiden als prof nog niet echt bijzonder.

0
maklukzat 29 oktober 2016 om 13:26

Hoekstra ook nog in de eerste groep. Niet slecht.

0
Polleke 29 oktober 2016 om 15:46

Lutsenko heeft toch al een paar mooie koersen gewonnen, ritje in Paris-Nice bv en in zijn eerste profjaar bijna een Tour etappe, nog altijd maar 24…

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone