Klimmer David De la Cruz vertrekt bij UAE Emirates
foto: Cor Vos
vrijdag 10 september 2021 om 10:18

Klimmer David De la Cruz vertrekt bij UAE Emirates

David De la Cruz zal in 2022 niet meer uitkomen voor UAE Emirates. Dat heeft de Spaanse klimmer laten weten in gesprek met het Spaanse radiostation RadiogacetaRNE. De 32-jarige De la Cruz koerst sinds 2020 voor de WorldTour-formatie uit het Midden-Oosten.

De la Cruz weet ook al waar zijn toekomst ligt. De ronderenner wil verder niet veel kwijt over zijn nieuwe werkgever, maar volgens de Spaanse wielerjournalist Iñigo Zubeldia heeft De la Cruz een akkoord bereikt met Movistar.

De ploeg van manager Eusebio Unzué is zich volgens de laatste geruchten flink aan het versterken richting 2022, want ook Alex Aranburu, Óscar Rodríguez, Gorka Izagirre, Oier Lazkano, Iván Sosa en Iván Romeo lijken op weg naar Movistar.

De la Cruz, die in het verleden ook uitkwam voor Caja Rural, Team NetApp, Quick-Step-Floors en Team Sky, werd eerder deze maand nog keurig zevende in de Vuelta a España. Ook eindigde hij dit seizoen als vijfde in de Ronde van Burgos en veroverde hij een zilveren medaille op het Spaans kampioenschap tijdrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.