zondag 31 maart 2024 om 11:48

Klimmer Laurens De Plus debuteert in de Ronde: “Door ongeluk van mijn ploeggenoten”

Video Laurens De Plus maakt vandaag zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. Als Ninovieter en man van de streek is dat best een speciale ervaring voor de 28-jarige klimmer van INEOS Grenadiers.

“De reden dat ik hier start, is een flinke portie geluk voor mij, maar een portie ongeluk voor mijn ploeggenoten”, legt De Plus uit voor de camera van WielerFlits. “Ik wilde hier altijd al eens bij zijn, maar ik ben pas als laatste man ingevallen voor de gevallen Jhonatan Narvaez.”

En dat doet De Plus niet eens zonder ambitie. “Het is altijd een droom geweest om hier te rijden. Ik ben ervan overtuigd dat sterke klimmers dit terrein ook wel moeten aankunnen. In het moderne wielrennen moet je overal je mannetje kunnen staan. Ik ga er het beste van maken. Waarom niet met een goed resultaat, of een goede koers?”

“Een ontdekkingstocht, zo zou je het kunnen noemen. Maar de Ronde van Vlaanderen is ook echt iets anders dan de andere kasseiklassiekers in het voorjaar. Het gaat over een koers van 270 kilometer, met veel hellingen. Op het einde draait het simpelweg over de watts per kilogram die je nog kan trappen.”

BinckBank Tour
Veel waardemeters heeft de nummer tien van de Giro d’Italia niet op dit terrein. Alleen de bewuste BinckBank Tour van 2019, die hij won bovenop de Muur van Geraardsbergen. “Maar dat is niet echt te vergelijken”, vindt De Plus. “Die koers valt in zomer, na de Tour. Het is ook de zevende dag van een rittenkoers. Dat is totaal iets anders.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.