Klimtalent Ciccone wint koninginnenrit in Utah

Door , zondag 6 augustus 2017 om 00:11
Klimtalent Ciccone wint koninginnenrit in Utah

foto: Sirotti

De zesde etappe in de Tour of Utah 2017 heeft een zege opgeleverd voor Giulio Ciccone. De 22-jarige Italiaan van Bardiani-CSF bekroonde het werk van ploeggenoot Simone Sterbini, die het meeste werk op de slotklim voor zijn rekening nam. Hij werd uiteindelijk tweede, voor Neilson Powless. Rob Britton behoudt zijn leiderstrui.

Kopgroep komt tekort
In deze korte, maar imposante rit naar de slotklim Snowbird Mountain (buitencategorie), kozen achttien renners voor de vroege vlucht. De Cubaan Ruben Campanioni hield van hen het langst stand, maar werd met nog 33 kilometer te gaan ingelopen.

Op weg naar de slotklim nam Bardiani-CSF het initiatief over. Met nog vijf kilometer te gaan besloot Ciccone – vorig jaar nog ritwinnaar in de Giro d’Italia – om alleen te vertrekken. Zijn concurrenten zagen hem pas na de streep terug. De Italiaan is einde contract bij Bardiani-CSF, maar dankzij deze ritzege zal hij zichzelf niet al te veel zorgen hoeven maken over een langer voortbestaan als prof.

Dit artikel delen:

19 Reacties

El Matador 6 augustus 2017 om 00:16

Sterk gereden. Kwam snel vorig jaar in de Giro. Een renner met veel potentie.

Colbrelli. 6 augustus 2017 om 00:16

edit redactie: bedankt, aangepast

the student 6 augustus 2017 om 00:20

Die gaat nog wel een stapje maken.

Silent Hill 6 augustus 2017 om 00:22

edit redactie: bedankt, aangepast

Silent Hill 6 augustus 2017 om 00:42
Quote:
BMC controleerde de koers en haalde stuk voor stuk alle aanvallers terug. In de laatste tien kilometer nam Bardiani-CSF het commando over. Het zorgde ervoor dat BMC werd weggeblazen.

Dit is wel een heel aparte interpretatie van de koers.
BMC probeerde een coup te plegen met Bookwalter – Bohli – Frankiny in de aanval. Het was Rally Cycling die de koers controleerde en die minuut dicht reed.

Il Cavaliere 6 augustus 2017 om 01:49

edit redactie: bedankt, aangepast

Polleke 6 augustus 2017 om 07:44

BMC heeft inderdaad ‘een coup gepleegd’ maar de ploeg van de leider heeft dat op zijn Sky’s opgelost…samen een egaal tempo blijven rijden en zo iedereen, die gevaarlijk was, terug halen. Toch wel een ontgoocheling voor BMC als enige WT ploeg in dit verder zwakke deelnemersveld….

IlPirata 6 augustus 2017 om 08:02

Zo stijgt hij weer in waarde. TLJ pak je kans;-)

wielrenner 6 augustus 2017 om 09:20

Ik heb het vorig jaar ook al opgemerkt, die Sterbini van Bardiana is een schimmige figuur. Rijdt vorig jaar geen deuk in een pak boter en wint vanuit het niets na een lange vlucht een etappe met aankomst bergop. Rijdt de klim bijna net zo snel op als de elitegroep met Jan Hirt. Nadien geen uitslag meer gereden. Dit jaar idem dito en meneer met zijn 1.82 m en 67 kilo rijdt ineens in Utah BMC naar de vaantjes en wordt nog even leuk 2de in de etappe van gisteren. Kennelijk vindt iedereen dit normaal. Ik geloof er geen snars van dat dit op een gezonde boterham met kaas is gedaan. Bardiani bah!

Mwielerfan 6 augustus 2017 om 09:38

67 is ongeveer hetzelfde als gesink toch?
Verdacht om senni van bmc eraf te rijden? Bookwalter heeft nou niet super gepresteerd tegen echte top laatste jaren, is waarschijnlijk niet aan het pieken hier en had net zoveel km aangevallen op het vlakke…

the student 6 augustus 2017 om 09:50

@wielrenner. Zie mijn opmerkingen in t volgtopic. Ik vond dit absoluut niet normaal!

Wheely 6 augustus 2017 om 11:44

In dit deelnemersveld zeggen de prestaties me bijzonder weinig moet ik bekennen. Het enige wat ik had verwacht is dat een BMC hier stukken beter voor de dag zou moeten komen.

jojo12 6 augustus 2017 om 15:05

zou hele goede aankoop voor lotto jumbo zijn

UrbanSteel 6 augustus 2017 om 15:13

Zo gauw er iemand redelijk een viaduct op kan, roepen er tientallen wielerflitsers luidkeels , is dat niet een goede voor Lotto-Jumbo ? Wel nu , het deelnemersveld in Utah was van een dermate laag gehalte dat zelfs Jetse Bol de nummer 10 van de Ronde van Burgos hier had kunnen winnen.
Voor mezelf kan ik best leven met de verhouding 3 Nederlanders ten opzichte van 1 buitenlander. Soms lees ik enkel en alleen buitenlandse renners namen dat gaat mij te ver , het is een puur Nederlandse wielerploeg en ik zou dat zo, graag zien blijven.

LutsenkoFan 6 augustus 2017 om 15:30

@urbansteel

Had Bol die giro etappe ook gewonnen?

UrbanSteel 6 augustus 2017 om 15:37

@LutsenkoFan

Vermoedelijk niet , die kan plotsklaps sinds hij in dat ploegje uit Colombia zit ineens met de beste mee omhoog, zal wel goed te eten krijgen daar en uiteraard ook een goede verzorging. Bol gaf vroeger al op, bij wijze van spreken, als hij een viaduct of tunnel zag .

IlPirata 6 augustus 2017 om 21:06

@UrbanSteel

Als je het wielrennen een beetje volgt, weet je dat Ciccone een zeer groot talent is, die nu nog te betalen is. Verleden jaar en dat jaar daarvoor schreef ik dat ook al.
Er rijden in NL nu eenmaal geen twee of drie Sam Oomen talenten.

UrbanSteel 6 augustus 2017 om 21:23

@IlPirata

Fanatiek zoals vroeger volg ik het niet meer , heb pas aan een van de wielerflitsers ( met een echte kijk op de zaak ) mijn hele verzameling wielerboeken weggeven omdat ik het wat rustiger aan volg , een beetje leuk in wiki de zaak opzoeken inplaats van al die oude naslagwerken om te moeten spitten.
Vroeger volgde ik het vanaf de junioren , nu niet meer.
Maar hier op wielerflits roept men te vlug en te snel “is dat niet iets voor Lotto-Jumbo” het is een Nederlandse ploeg en dat zou ik graag zo blijven zien , ik zie nu eenmaal liever een Nederlander winnen dan een Bennett of Roglic.

IlPirata 6 augustus 2017 om 22:09

@UrbanSteel Je hebt gelijk een Nederlander zie ik ook liever bij TLJ, maar het is nu eenmaal zo dat de spoeling voor talentvolle klimmers uit NL niet zo heel hoog is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.